Preturi medii pentru dezvoltarea aplicatiilor Android

Tehnologia avanseaza cu o viteza greu de controlat si toate industriile trebuie sa se conformeze acestei evolutii. De aceea, si afacerile trebuie sa tina pasul cu orice trend in ceea ce priveste tehnologia. Dezvoltarea de aplicatii mobile pentru Android, iOS sau Windows este un serviciu potrivit oricarei companii care doreste sa se extinda si in domeniul online si sa atraga mai multi clienti. 

Echipa noastra ofera servicii complete pentru crearea de aplicatii mobile si are o experienta indelungata in domeniul proiectarii de aplicatii mobile si web, precum si in domeniul programarii. Daca si tu esti interesat de o aplicatie mobila pentru Android, citeste in continuare despre preturile medii ale acestui serviciu, care sunt etapele, dar si ce avantaje poate furniza pentru afacerea ta.

Aplicatiile mobile pentru Andriod

Daca ai hotarat ca o aplicatie mobila este necesara pentru a completa serviciile sau produsele oferite de magazinul tau online, esti unde trebuie. Daca alegi o aplicatie pentru Android, vei avea cateva avantaje in plus fata de o aplicatie pentru iOS, printre care si costul mai redus. Aplicatiile Android pot fi dezolvate cu ajutorul kit-ului pus la dispozitie de Google, care se numeste Android Studio.

De asemenea, investitia initiala in aplicatie va fi mai mica generand astfel un profit mai mare la lansarea acesteia. Dezvoltatorii nostri va pot explica de ce o aplicatie pentru Android este mai ieftina decat una pentru iOS.

Crearea unei aplicatii Android are doua avantaje majore: primul este ca ofera clientilor date si informatii in timp real pe cele mai accesate dispozitive din prezent (telefoane si tablete), crescand implicarea dintre clienti si marcile promovate. Celalalt este ca se poate accesa si dupa un dispozitiv mobil, usurand interactiunea utilizatorului cu site-urile aferente.

Crearea unei aplicatii Android – fazele dezvoltarii si costurile asociate acestora

Crearea unei aplicatii, indiferent sistemul pentru care acesta va fi dezvoltata presupune mai multe faze carora le sunt dedicate cateva ore bune de lucru. Acestea genereaza costuri legate de timpul si munca investita, asadar ele vor fi calcutate pe ora.

Crearea unei aplicatii pentru Android presupune urmatorii pasi:

  • intelegerea produsului sau a serviciului oferit si nevoile clientului, dar si a utilizatorului final,
  • identificarea tuturor resurselor necesare in realizarea aplicatiei (acestea pot fi modificate pe parcurs),
  • crearea unui plan si impartirea sarcinilor membrilor echipei,
  • crearea arhitecturii aplicatiei plecand de la functinoalitatile pe care aceasta trebuie sa le indeplineasca,
  • realizarea aplicatiei si lansarea primei versiuni pentru testare,
  • lansarea finala a aplicatiei.

Toate aceste etape genereaza diverse costuri, mai ales atunci cand este vorba despre aplicatii complexe care au nevoie de timp suplimentar pentru realizare. De aceea, stabilirea tuturor detaiilor se va face in prima faza cu clientul, pentru a evita prelungirea timpului de executie.

Apoi, dezvoltatorii nostri trebuie sa primeasca toate informatiile legate de produsul sau serviciul oferit pentru a putea personaliza pe cat de mult posibil aplicatia. Acest lucru este esential deoarece nimeni nu doreste o aplicatie care sa se semene cu altele. Chiar daca acest lucru este putin probabil, intelegerea completa a serviciilor sau produselor puse pe piata de o firma sau chiar de o persoana merita toata atentia. De asemenea, nu va trebui sa iti faci griji ca aceste etape vor duce la costuri mai ridicate ale aplicatiei Android.

Un lucru mai putin stiut este ca aplicatiile pot fi dezvoltatea pentru utilizatori din diverse tari, asadar ea poate fi lansata in mai multe limbi, caz in care costurile sale pot fi mai ridicate. Totusi, aceste variante vor ridica si numarul de clienti, asadar si profitul companiei.

Per total, pretul mediu pentru dezvoltarea unei aplicatii Android este dictat de complexitatea si de timpul petrecut cu etapele crearii acesteia, insa acesta nu va depasi costul unei aplicatii pentru iOS,  de exemplu.

Factorii care influenteaza pretul unei aplicatii Android

Pretul unei aplicatii, indiferent ca vorbim despre sistemul de operare Android sau iOS, este influentat de mai multi factori. Printre acestia, va trebui sa ii iei in considerare pe urmatorii:

  • cine creaza aplicatia – o firma specializata sau un freelancer;
  • complexitatea aplicatiei;
  • plataforma pe care aceasta va opera;
  • designul si implentarea acestuia;
  • locatia dezvoltatorului.

Desi ai putea sa te gandesti la un freelancer pentru realizarea aplicatiei mobile pentru a reduce costurile totale, ar trebui sa stii ca acesta poate nu are toate tool-urile necesare sau nu poate asigura o mentenanta corespunzatoare acesteia. Asadar, poate la inceput pretul va fi mai scazut, dar pe termen lung investiile necesare vor fi mai costisitoare.

Daca alegi sa folosesti serviciile noastre de dezvoltarea de aplicatii mobile Android, iti vom asigura tot suportul nostru inainte, pe parcursul si dupa crearea aplicatiei dorite.

Complexitatea aplicatiei va influenta semificativ pretul final al aplicatiei mobile deoarece aici vom avea in vedere durata totala a crearii acesteia, precum si toate functionalitatile pe care trebuie sa le includa. De asemenea, daca doresti un design atractiv pentru aceasta, timpul necesar crearii si implentarii se va prelungi. Trebuie sa stii, insa, ca implentarea unei aplicatii Android este mai simpla decat a uneia dezolvate pentru platforma iOS.

Incurajam clientii sa ne explice tot ce doresc sa aiba aplicatiile pe care le vor dezvoltate, astfel incat timupl de executie sa fie cat mai scurt. De asemenea, putem contribui cu idei si sfaturi astfel incat aplicatiile sa fie rapide si prietenoase, doua dintre cele mai importante caracteristici ale unei aplicatii mobile pentru Android.

Puteti afla mai multe despre preturile medii ale unei aplicatii mobile pentru Android din infograficul de mai jos:

Tipuri de aplicatii mobile Android

In momentul in care ai hotarat ca doresti o aplicatie mobila pentru a-ti completa portofoliul de servicii, poti alege intre tipurile de aplicatii care pot fi create. Indiferent ca vrei sa atragi utilizatori de sisteme de operare Android sau iOS, poti alege intre aplicatiile native si cele hibride.

In Romania, sistemul de operare Android predomina printre utilizatorii de smartphone-uri si tablete, de aceea dezvoltatorii nostri sunt adeseori cautati pentru crearea de aplicatii mobile pentru Android.

Revenind la cele doua tipuri de aplicatii, trebuie avute in vedere anumite caracteristici ale acestora. Astfel, aplicatiile native sunt aplicatii specifice platformei pentru care sunt dezvoltate, asadar o aplicatie creata pentru Android va functiona doar pe dispozitive care utilizeaza acest sistem de operare.

Urmatoarele limbaje de programare pot fi folosite pentru dezvoltarea de aplicatii mobile native: Java, C++<, Android SDK/NDK sau Android Studio.

Aplicatiile hibride sunt dezvoltate folosind tehnologii web, precum JavaScript, CSS sau HTML. Acestea sunt create pentru a functiona pe mai multe tipuri de dispozitive.

Astfel, la calcularea pretului mediu pentru dezvoltarea unei aplicatii Android, specialistii nostri vor avea in vedere si tipul de aplicatie pe care il doresti.

Care sunt preturile medii ale unei aplicatii pentru Android?

Preturile medii ale unei aplicatii mobile pentru sistemul de operare Android depind de mai multi factori. De obicei, un astfel de proiect se plateste luand in calcul numarul total de ore lucrate pentru proiect, incepand de la 40 euro pe ora, pana la 150-200 euro pe ora. Dar, exista si situatii cand un proiect de dezvoltare aplicatie pentru Android se plateste in functie de complexitate si numarul de functionalitati incluse. 

Luand in calcul aceste informatii putem stabili preturile medii astfel: 1000 – 1500 de euro – pentru dezvoltarea unei aplicatiimobile cu o interfata simpla, dar fara optiuni de creare profil de utilizator sau inregistrare, cu o personalizare minima si pentru care nu este necesar si un serviciu de realizare de pictograma sau logo.

Cei care sunt interesati de o oferta mai complexa, pot opta pentru dezvoltare aplicatii Android la un pret1500 – 3500 euro – aceasta oferta este valabila pentru crearea de aplicatii Android pentru clientii care au nevoie de o personalizare a graficii aplicatiei, de functii cum sunt inregistrarea, crearea de profile pentru utilizatori sau realizarea de pictograme personalizate. 

Pentru o oferta completa, clientii pot solicita dezvoltare aplicatii Android la un pret 3500 – 8000 euro – in cazul realizarii de aplicatii complexe, cu inregistrare atat utilizand conturi sociale, cat si cu adrese de e-mail, dar si functii aditionale ce permit adaugarea de recenzii pentru produse, valorificare de produse sau servicii, harti online, s.a.

Cu toate acestea, preturile prezentate sunt estimative si pot varia in functie de compania care realizeaza aplicatia mobila. Programatorii nostri de aplicatii pentru smartphone au o experienta vasta in realizarea de aplicatii web si ofera aplicatii mobile la preturi convenabile, stabilite in functie de tipul de aplicatie Android solicitata de client. 

In general vorbind, preturile pentru dezvoltarea de aplicatii Android sunt considerabil mai mici in Europa de Est, comparativ cu preturile practicate de dezvoltatorii de aplicatii din Europa de Vest. Avand in vedere ca piata din Europa de Est, inclusiv cea din Romania, ofera profesionisti in domeniul IT care lucreaza in diferite ramuri ale industriei, oferind servicii de calitate si avand cunostinte vaste in sub-domeniul in care activeaza, acestia pot fi angajati cu incredere si de strainii interesati in dezvoltarea de aplicatii mobile Android.  

Preturile pentru realizarea unei aplicatii mobile pentru Android pot fi influentate, pe langa tipurile de caracteristici si functionalitati ale aplicatiei, si de persoanele implicate in realizarea acestora, cat si de nivelul de experienta pe care acestea il au. In functie de tipul de aplicatie, durata de realizare a proiectului poate varia de la aproximativ 2 luni pana la 9 luni, in cazul aplicatiilor cu un grad foarte ridicat de complexitate. Aplicatiile care pot fi utilizate pe mai multe tipuri de platforme pot avea preturi mult mai mari decat aplicatiile care functioneaza doar pe platforma Android

Etapele realizarii de aplicatii mobile pentru Android

Atunci cand realizeaza o aplicatie Androidechipa noastra de consultanti, graficieni, programatori si specialisti in marketing online colaboreaza pentru a multumi clientii, indiferent de tipul de proiect pe care acestia vor sa il dezvolte. Fiecare proiect implica urmatorii pasi in realizarea unei aplicatii mobile:

  • discutii cu clientul pentru a intelege ce asteptari si nevoi are clientul de la produsul final;
  • se realizeaza o estimare a pretului pe care il va avea aplicatia mobila;
  • identificarea imaginii si conceptului pe care il transmite produsul;
  • realizarea unui plan de actiune si organizarea procesului de realizare a produsului final, impreuna cu estimarea timpilor necesari fiecarei etape din productie;
  • identificarea publicului tinta al aplicatiei si cum poate fi extins acesta;
  • crearea graficii aplicatiei si determinarea felului in care va interactiona utilizatorul cu aceasta aplicatie, dar si care va fi experienta sa;
  • programarea aplicatiei utilizand limbaje moderne de programare (aceasta etapa implica si o serie de testari si verificari);
  • etapa finala este lansarea propriu-zisa a produsului si analiza primelor date (aceasta etapa poate include si promovari online ulterioare si mentenanta).

In ceea ce priveste serviciile de mentenanta, se poate crea o colaborare pe termen lung, iar costul se achita lunar, raportat la numarul de ore necesare: costurile de mentenanta pot varia intre 20 de euro si 35 de euro pe ora pentru servicii ce implica modificare sau adaugare de continut, administrare pagini si baze de date, crearea de module simple (produse, galerii foto, articole, s.a.). Daca discutam despre partile complexe ale aplicatiei mobile care necesita aportul programatorilor, preturile medii de mentenanta variaza intre 30 de euro si 100 de euro pe ora.

Cum se alege echipa pentru crearea unei aplicatii pentru Android OS

Echipa care va crea o aplicatie mobila poate fi formata din unul, doi sau mai multi membri in functie de mai multi factori, printre care tipul de aplicatie creata, caracteristicile acesteia si, un in ultimul rand, cat de repede trebuie lansata.

Desi multe persoane se pot gandi la servicii de tip freelancing, acestea pot genera pe langa costuri mai ridicate, diverse piedici in realizarea proiectului, din cauza programelor folosite si timpul de executie mai ridicat. Alegand o firma specializata, in schimb, va asigura atat crearea, cat si mentenanta post-lansare a aplicatiei.

Echipa noastra este una multi-disciplinara fiind formata din diversi specialisti care lucreaza impreuna pentru a se ridica la nivelul asteptarilor clientilor.

Avand in vedere beneficiile asociate unei aplicatii Androidcosturile crearii sale vor fi, de obicei, amortizate in cateva luni de la lansare.

Daca doriti sa aflati cat costa dezvoltarea unei aplicatii mobile la noi, puteti lua legatura cu specialistii nostri care va pot oferi informatiile necesare.

​De ce o aplicatie pentru Android ?

Pusi in fata deciziei de a lansa o aplicatie, multe firme nu stiu daca sa aleaga intre o aplicatie pentru Android si una pentru iOS. Recomandarea noastra este ca alegerea sa fie facuta in baza unui studiu de piata si care sa se bazeze pe tipul de clienti carora li se adreseaza aplicatia dorita.

Ceea ce trebuie luat in considerare este ca in Romania, Android este de departe cel mai utilizat sistem de operare, urmat de iOS. Daca firma ta doreste insa si lansarea pe piata internationala sau targeteaza romani stabiliti in alte tari, poti avea in vedere lansarea unei aplicatii pentru iOS. Indiferent de alegere, dezvoltatorii nostri pot contribui la luarea unei decizii.

Din punct de vedere al costurilor, nu exista diferente intre aplicatiile create pentru iOS si Android, ci de timpul necesar executiei si complexitatea acesteia. De asemenea, exista varianta aplicatiei hibrid care poate functiona pe amandoua sistemele de operare.

La alegerea crearii unei aplicatii mobile, este bine sa ai in vedere mai multe aspecte, iar daca doresti, te putem ajuta si cu servicii de dezvoltare de aplicatii tip web.

Specialistii nostri te pot ajuta sa iei o decizie in baza informatiilor oferite. Plecand de la acestea, iti vom putea face si o oferta de pret pentru o aplicatie Android sau iOS.

Avantajele unei aplicatii mobile pentru afacerea ta

aplicatie mobila pentru Android are foarte multe beneficii, si printre ele se enumera urmatoarele: vizibilitatea crescuta a brandului companiei tale, utilizatorii pot ajunge rapid la aplicatie folosind Google Play, o aplicatie nativa a telefoanelor inteligente ce utilizeaza Android si interactiunea directa si rapida cu clientii si utilizatorii. 

Pe langa acestea, utilizatorii pot beneficia si de: interfata prietenoasa si intuitiva, pot fideliza clientii prin promotii si oferte accesibile doar prin crearea unei aplicatii mobile si pot lansa notificari rapide direct pe telefonul clientilor utilizand o aplicatie mobila. Mai multe informatii despre alte beneficii pot fi oferite de echipa noastra de programatori, care pot oferi informatii suplimentare despre dezvoltare aplicatii Android pret

Crestere in ceea ce priveste numarul de utilizatori de telefoane smartphone

aplicatie mobila pentru Android este din ce in ce mai mult o necesitate pentru promovarea unei afaceri si cresterea notorietatii acesteia. Un studiu realizat in anul 2016, demonstra o evolutie a numarului de persoane care utilizeaza un telefon mobil inteligent, astfel: in anul 2016, mai mult de jumatate dintre romani (53%) utilizau un smartphone. Tinerii sub 25 de ani utilizeaza smartphone-ul ca un fel de asistent personal pentru diverse activitati zilnice: 73% folosesc motoare de cautare, 79% utilizeaza platforme sociale.

In ultimii ani, accesul consumatorilor din Romania la tehnologie a crescut foarte rapid, acest trend putand fi observat si in alte tari europene. In anul 2018, Institutul National de Statistica (INS) a realizat un studiu privind gradul de acces al cetatenilor la tehnologie si internet, publicand urmatoarele rezultate:

  • 72.4% din gospodariile din Romania aveau acces la internet;
  • rata de acces la internet a crescut cu 3.8% comparativ cu situatia inregistrata in 2017;
  • dintre toti utilizatorii de internet din Romania, 86% se conecteaza folosind telefonul mobil;
  • 43.5% dintre utilizatorii de internet din Romania folosesc diverse dispositive pentru a face cumparaturi online;
  • activitatea de baza a celor care folosesc internetul este comunicarea pe retelele de socializare (86% dintre utilizatori);
  • alte activitati online preferate de romani sunt corespondenta prin e-mail (59.35) si cautarea de informatii despre produsele si serviciile pe care acestia intentioneaza sa le achizitioneze (58.6%).

Care sunt cele mai cautate tipuri de aplicatii Android?

Tipurile de aplicatii mobile pentru Android cautate de utilizatorii de telefoane mobile variaza in functie de varsta acestora, domeniul de activitate in care lucreaza sau de hobby-urile acestora. Avand in vedere ca Android este cel mai popular sistem de operare folosit pentru telefoanele inteligente, tipurile de aplicatii mobile care sunt realizate de echipele de profesionisti acopera toate categoriile de nevoi. Totusi, la nivel global se observa o anumita dinamica a descarcarilor de aplicatii mobile, cei mai multi utilizatori fiind interesati de urmatoarele tipuri de aplicatii:  

  • aplicatii ce au ca functionalitate de baza descarcarea rapida si simpla de fisiere si accesarea lor de pe diverse dispozitive;
  • aplicatii ce ofera posibilitatea utilizatorilor de a nota diverse lucruri care ii intereseaza;
  • aplicatii realizate cu scopul de a reda muzica sau fisiere video;
  • chiar daca toate telefoanele mobile au integrate functii de alarme, multi utilizatori de Android folosesc alarme descarcate din Google Play, care au diverse caracteristici atractive;
  • aplicatii realizate pentru organizarea programului de lucru, folosite in mod deosebit de oamenii de afaceri sau cei care vor sa tina o evidenta clara a sarcinilor pe care trebuie sa le indeplineasca;
  • aplicatii realizate pentru cei interesati de editare video si foto. 

Luand in considerare faptul ca cei mai multi utilizatori cauta produse si servicii prin intermediul telefonului mobil, companiile care vor sa isi dezvolte afacerea pe piata locala pot ajunge mult mai rapid la grupul lor tinta de clienti prin diverse aplicatii mobile, care sunt foarte populare in acest moment. Din acest motiv, va invitam sa va adresati echipei noastre pentru mai multe informatii despre oferta de dezvoltare aplicatii Android pretEchipa noastra poate oferi asistenta pentru o categorie larga de aplicatii mobile Android.  Mai jos, gasiti si un video pe acest subiect:

​Intrebari frecvente despre crearea unei aplicatii mobile Android

  1. Cat dureaza dezvoltarea unei aplicatii Android?

Timpul necesar realizarii unei aplicatii mobile Android depinde de complexitatea acesteia, de aceea poate dura si cateva saptamani.

  1. Pot interveni schimbari pe parcursul procesului de dezvoltare daca doresc altceva?

Da, se pot face modificari odata inceput procesul de realizarea a aplicatiei, insa este bine ca pe timpul discutiei initiale sa discutam posibilele schimbari.

  1. Cum se calculeaza pretul unei aplicatii mobile?

Pretul aplicatiei se va calcula in functie de tipul si complexitatea acesteia. De asemenea, pretul este raportat la numarul de ore lucrate.

  1. Cand pot afla pretul total al aplicatiei?

Costul total al aplicatiei poate fi stabilit in momentul in care ne apropiem de finalizarea acestiea, insa o estimare poate fi facuta inca de la discutiile incipiente pentru a-ti putea calcula bugetul.

Avand in vedere aceste date, apelarea laservicii de creare aplicatii mobile este o necesitate pentru o companie, un brand sau o afacere. Preturile medii ale unei aplicatii mobile reusesc aproape intotdeauna sa se amortizeze rapid prin atragerea de clienti noi din mediul online si fidelizarea celor existenti. Daca si firma ta are nevoie de o aplicatie mobila pentru Android, echipa noastra te asteapta cu servicii calitative la preturi accesibile. Contacteaza-ne!

Contactati-ne
Alex Faur este cofondator al firmei Fabrit si un expert in dezvoltarea de software. Daca aveti nevoie de servicii de webdesign si de creare de aplicatii mobile, nu ezitati sa ne contactati la 0725 615 964.