Avantajele dezvoltarii unei aplicatii pentru Android

Incepand cu 2016, Android a devenit cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile. Acest lucru orienteaza la nivel masiv crearea de aplicatii mobile catre platforma in cauza. Mai departe vedem ce fel de avantaje aduce dezvoltarea de aplicatii Android si cum poti sa profiti de acestea, astfel incat proiectele tale sa atinga cea mai ridicata rata de succes posibila. Noi iti stam la dispozitie oricand pentru orice serviciu legat de crearea si mentenanta aplicatiilor.

Aplicatia mobila pentru Android este ideala pentru costuri scazute si recuperarea investitiei

Indiferent de amploare si de domeniul de activitate, foarte multe afaceri isi atribuie o aplicatie mobila sau pregatesc un astfel de proiect, cu scopul de a extinde baza de clienti si de a diversifica instrumentele pentru promovare, dar si de a se suprapune cu cerintele timpurilor actuale din punct de vedere tehnologic. Crearea aplicatiilorpentru sistemul Android este cea mai comuna alternativa astazi si asta deoarece costurile sunt considerabil mai scazute in comparatie cu solutiile pentru iOS.

Ceea ce contribuie in mod semnificativ la modelarea costurilor de creare si intretinere este tocmai trusa de dezvoltare a aplicatiilor mobile, si anume Android SDK, disponibila de la finalul lui 2007, care inseamna un set de instrumente pentru programare. Android SDK pune la dispozitie programatorilor o multime de materiale pentru crearea unor aplicatii interactive pentru care se plateste doar o data. Iata ce alte lucruri mai faciliteaza Android SDK:

  • Aceasta trusa de dezvoltare include biblioteci de programe necesare, debugger, emulator, modele de cod sursa, documentatie pentru interfetele aplicatiilor Android si tutoriale;
  • Versiunile de Android SDK se dezvolta cu aceeasi frecventa precum versiunile sistemului de operare, asa ca, imediat ce apare o noua versiune de Android, avem la dispozitie o noua versiune compatibila de la Android SDK;
  • SDK-ul poate fi folosit pentru crearea aplicatiilor mobile din orice sistem de operare: Windows (de la XP pana la cea mai recenta versiune), orice versiune recenta de Linux si Mac OS X (minim 10.4.9);
  • Instrumentele integrate in Android SDK vin cu interfete grafice concepute astfel incat sa economiseasca timpul dezvoltatorilor. Un backend developer din Romania trebuie sa aiba expertiza tehnica, gandire analitica si abilitati excelente de colaborare. Un dezvoltator web back-end, poate lucra independent pentru a proiecta infrastructura web. De asemenea, acesta poate lucra si la dezvoltarea de aplicatii mobile.

Aceste instrumente inteligente asigura faptul ca vom realiza o aplicatie Android cu succes, care nu doar ca va fi aliniata cu tehnologia si tehnicile informatice curente, insa va oferi mereu utilizatorilor functionalitati de incredere, in deplina siguranta a datelor lor. Dezvoltatorii si proiectantii nostri specializati in crearea de aplicatii mobile ofera mereu solutii moderne, aliniate la standardele de calitate. Java architectul nostru poate lucra pe o varietate de proiecte ale clientilor de la inceput pana la sfarsit. Lucram alaturi de echipele front-end si back-end pentru a gasi cele mai bune solutii utilizand tehnologia de ultima ora pentru a va ajuta aplicatia sa ajunga la destinatie. Intelegem ca cerintele fiecarui client sunt diferite, de aici si designul nostru personalizat.

Oferim servicii pentru intreg ciclul de dezvoltare a aplicatiilor mobile. Oferim aplicatii scalabile si servicii complete de creare de aplicatii Android, precum si aplicatii pentru alte platforme si sisteme de operare cu functionalitate nativa.

Dezvoltarea aplicatiilor Android permite o implementare rapida

Odata ce au fost parcurse toate testele pentru realizarea unei functionari optime, o aplicatie mobila Android poate fi lansata imediat in Google Play, vanduta sau distribuita gratuit. Implementarea solutiilor de marketing in aplicatia Android se face rapid, astfel incat liderul afacerii sa testeze cat mai curand ideile sale pe piata. Pe scurt, timpul necesar de la initierea dezvoltarii pana la momentul in care aplicatia poate fi vanduta sau folosita in scopuri care cresc veniturile, merge in favoarea omului de afaceri.

Chiar daca crearea unei solutii pentru Android implica tastarea unei cantitati mai mari de cod, procesele de dezvoltare se echilibreaza si in acest fel, timpul de creare nu este prelungit. Pentru o idee mai precisa, arunca o privire in tabelul de mai jos, ca sa vezi cat dureaza tot acest proces, daca ne referim la o aplicatie mobila standard.

Proces  Durata
Dezvoltarea unei aplicatii mobile native Android maxim 18 saptamani
Dezvoltarea front end (interfata utilizatorului)10 saptamani
Dezvoltarea back end (server si baza de date)8 saptamani

Versatilitatea unei aplicatii mobile Android

Android Studio este o platforma esentiala in dezvoltarea aplicatiilor mobile Android deoarece include un intreg ecosistem tehnic ce permite compatibilitatea cu telefoanele mobile, tabletele, televizoarele si o serie de accesorii, precum ceasurile smart si multe altele. Mai mult, versatilitatea aplicatiilor Android determina ca acestea sa poata servi mai multor scopuri odata ce au fost instalate.

Un alt punct benefic al acestei versatilitatii care vine odata cu crearea unei aplicatii mobile pentru Android e ca aceasta poate fi compatabila cu o multime de tehnologii noi, de la VR (realitate virtuala), si AR (realitate augmentata) la ultimele implementari ale retelei IoT (internet of things). Astfel, o aplicatie Android se dovedeste a fi mediul perfect pentru antreprenorii care vor sa testeze noi solutii pe piata si sa instaureze proiecte atragatoare, adoptand un principiu al pionieratului.

Ceea ce diferentiaza dezvoltarea unei aplicatii Android de alte solutii, este faptul ca poate sa faciliteze o multitudine de operatiuni. Poti oferi clientilor tai exact solutia de care au nevoie prin realizarea de aplicatii Android cum ar fi:

  • Aplicatii Android E-commerce pentru magazinele online;
  • Aplicatii din domeniul divertismentului, cum ar fi jocuri de noroc sau jocuri online;
  • Aplicatii specializate in distribuire de continut media;
  • Servicii financiare adaptate afacerii tale cum ar fi Mobile Banking;
  • Aplicatii pentru efectuarea de rezervari sau comenzi online;
  • Aplicatii specializate pentru portaluri web sau mobile chat.

Dezvoltarea unei aplicatii Android faciliteaza individualizarea

Fiind un sistem open source, Android-ul faciliteaza la maximum optiunile de individualizare deoarece aplicatiile mobile pot fi integrate intr-o multime de instrumente multimedia, precum aplicatii audio/video, programe de educatie si training, programe bazate pe inteligenta artificiala si multe altele, pe langa cele exemplificate atunci cand am vorbit despre versatilitatea acestui mediu.
Sa ne gandim la cateva dintre modurile in care o a afacere poate beneficia de procesul de individualizare adoptat la dezvoltarea unei aplicatii mobile Android:

  1. O administrare mai buna a timpului si bugetului – daca alegi sa mergi mai departe de posibilitatile pe care le ofera o aplicatie standard, vei avea solutii care contin doar instrumentele de care ai nevoie, construite in asa fel incat sa ofere compatibilitate maxima cu domeniul tau de activitate.
  2. Indeplinirea asteptarilor clientilor – folosind o serie de mijloace pentru analizarea preferintelor clientilor, o aplicatie Android iti da posibilitatea sa le oferi exact ceea ce isi doresc, astfel incat acestia sa acorde incredere pe deplin brandului tau.
  3. Atingerea unui target extins – avand in vedere popularitatea sistemului Android, ai posibilitatea de a te adresa unui target mare, ceea ce creste in mod satisfacator sansele de a vinde mai bine produsele si serviciile.
  4. Integrarea unor masuri de securitate imbatabile – in cazul in care aplicatia mobila inglobeaza date cu potential interes pentru competitori si respectiv hackeri, individualizarea te ajuta sa implementezi cele mai solide mijloace de securitate pentru ca afacerea ta sa fie in singuranta; totodata acest lucru este de folos la protejarea impotriva atacurilor cibernetice fara o directie anume.

Etapele dezvoltarii unei aplicatii mobile pentru Android

Dezvoltarea unei aplicatii mobile presupune cunostinte avansate de programare si arhitectura software, iar timpul necesar pentru a realiza o aplicatie Android complexa poate sa ajunga si pana la 18 saptamani. Pentru a exemplifica cat mai simplu intregul proces de realizare a unei aplicatii mobile, iti prezentam etapele dezvoltarii de aplicatii Android:

  1. Ideea de business si analiza conceptului – In primul rand vom analiza daca ideea ta pentru viitoarea aplicatie este realizabila si de succes. In aceasta etapa iti vom comunica ce volum de resurse sunt necesare pentru realizarea acestui proiect si vom punem bazele colaborarii;
  2. Analiza si proiectarea UX/UI – Realizam o analiza avansata a nevoilor utilizatorului astfel incat sa oferim o experienta pozitiva si o interfata intuitiva si placuta pentru utilizatori. Designul pe care il realizam se diferentiaza prin originalitate si capacitatea puternica de a reda atuurile brandului tau;
  3. Dezvoltarea aplicatiei Android – Acest pas presupune crearea unei aplicatii Android pornind de la arhitectura aplicatiei, realizand tranzitiile paginilor, functionalitatile si interfata;
  4. Testarea si QA – Pentru a oferi un produs de succes, managementul calitatii trebuie sa se ridice la anumite standarde. De aceea acordam o atentie sporita problemelor care apar in etapa de testare;
  5. Lansarea aplicatiei mobile pentru Android – Dupa ce aplicatia a fost creata, te ajutam sa o validezi si sa o lansezi in cadrul magazinului online destinat aplicatiilor mobile Android, si anume, Google Play;
  6. Intretinerea aplicatiei Android – Tehnologia avanseaza si o data cu ea si telefoanele mobile si aplicatiile. In cadrul etapei de mentenanta ne asiguram ca aplicatia Android este mereu actualizata si functioneaza in aceiasi parametrii.

Avantajele realizarii de Aplicatii mobile Android pentru brandul tau

Daca doresti sa te referi doar la avantajele de care poate beneficia afacerea ta, atunci cand vine vorba de crearea unei aplicatii Android, trebuie sa stii ca acest sistem de operare a detinut 79,93% din cota de piata mobila in anul 2019 si se mentine inca in topul celor mai utilizate sisteme de operare din lume. Antreprenorii aleg servicii de creare de aplicatii Android din urmatoarele motive:

  • O dezvoltare personalizata de aplicatii Android are in vedere bugetul si timpul tau. O aplicatie cumparata „de-a gata” poate include functii de care afacerea ta nu are nevoie si care implica un cost aditional;
  • Avand in vedere larga expunere a acestui sistem de operare, o aplicatie personalizata reuseste sa atinga asteptarile clientilor si utilizatorilor de telefoane mobile;
  • Realizand o aplicatie Android, poti atrage si fideliza mai multi clienti oferind functionalitati unice, si oferte personalizate;
  • Aplicatiile Android ofera incredere utilizatorilor si doar o echipa de programatori cu experienta  te poate ajuta sa asiguri siguranta datelor si informatiile transmise prin intermediul acesteia;
  • Costurile sunt mai mici deoarece aceasta platforma este open source, putand fi utilizata gratuit pentru a crea aplicatii noi.

Popularitatea sistemelor de operare Android in avantajul tau

In legatura cu popularitatea sistemului Android, iata cateva date inregistrate de catre portalul german de cercetare, Statista:

  • In al doilea trimestru al anului 2018, 88% dintre toate telefoanele mobile vandute in intreaga lume functionau cu Android;
  • In iulie 2019, versiunea de Android Pie 9.0 a inregistrat o cota de piata de 23,18%;
  • Tot in iulie 2019, in Romania, cota de piata pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile a bifat un procent de 79,93% in favoarea Android-ului;
  • In continuare, cea mai populara aplicatie din sistemele Android este WhatsApp Messenger; a ajuns la 60,8 milioane de descarcari in luna iunie, 2019.

Privind aceste date, este usor de inteles ca pentru a-ti alinia afacerea la trandurile actuale ale pietii, o aplicatie Android este mai mult decat necesara, aceasta putand sa iti ofere expunere si recunoastere. Insa pentru a te bucura de intregul set de avantaje este esential sa apelezi la servicii profesionale de creare de aplicatii mobile.  Clientii nostri se bucura de aplicatiile mobile pe care le-am realizat si care ii ajuta sa isi dezvolte afacerile, cu succes.  

Daca ai ajuns aici pentru ca ai nevoie la randul tau de dezvoltarea unei aplicatii mobile pentru Androidcontacteaza-ne fara ezitari. 

Contactati-ne
Alex Faur este cofondator al firmei Fabrit si un expert in dezvoltarea de software. Daca aveti nevoie de servicii de webdesign si de creare de aplicatii mobile, nu ezitati sa ne contactati la 0725 615 964.