Dezvoltare aplicatii software

Software-ul sau programul in baza caruia functioneaza un website sau aplicatie sta la baza acestora, astfel ca aceasta este cea mai importanta parte in dezvoltarea sa. Dezvoltarea de aplicatii software pentru acestea este printre serviciile oferite de specialistii nostri.

Daca esti interesa de serviciile noastre de dezvoltare software, din acest articol poti afla cum te putem ajuta sa lansezi o aplicatie pentru magazinul tau online sau pentru orice serviciu doresti sa pui pe piata.

Ce presupune dezvoltarea unui soft?

Realizarea de software presupune, in esenta, scrierea unui cod sursa, urmat de intretinerea acestuia.

Dezvoltarea de aplicatii software este un proces destul de complex care are la baza mai multe etape si procese. Pasii parcursi in crearea unui soft sunt:

  1. conceperea programului plecand de la cerintele clientului;
  2. proiectarea fazelor de dezvoltare software;
  3. documentarea realizarii programului pentru aplicatia sau site-ul pe care va rula softul. Dezvoltatorii nostri lucreaza  impreuna cu un Java architect. Cu toate ca fiecare are rolul sau, atunci cand toate piesele sunt puse cap la cap, acestea vor forma un tot sau mai bine spus un site sau o aplicatie care desi pare simpla, este destul de complexa in ceea ce priveste modul de creare al sau.
  4. crearea softului si implementarea acestuia;
  5. testarea si lansarea finala daca nu au aparut erori care trebuie sa fie remediate.

Daca esti interesat de astfel de servicii, iti stam la dispozitie cu solutii personalizate de dezvoltare software in Bucuresti.

Adeseori, dezvoltarea unui program poate insemna si cercetare si chiar dezvoltare de produse noi, inovatoare de mare valoare. Intr-o piata competitiva, sa ai un soft care sta la baza unui serviciu nou poate face o diferenta intre un produs de succes si unul banal.

Iti stam la dispozitie cu servicii de dezvoltare de aplicatii mobile sau pentru desktop, in functie de cerintele tale. Toate serviciile noastre sunt personalizate, astfel incat sa beneficiezi de cele mai noi tehnologii. Rolul unui back-end developer roman nu este doar cea de constructie, ci si de intretinere a site-urilor si aplicatiilor. Astfel, atunci cand apar probleme ce tin de partea de dezvoltare, acesta poate interveni pentru rezolvarea acestuia. Iata un motiv pentru a apela la noi: putem oferi solutii rapide de rezolvare a problemelor aparute in exploatarea de site-uri sau aplicatii.

Oferim si servicii de creare de aplicatii pentru Android. Solutiile noastre vizeaza si dezvoltarea de aplicatii pentru alte platforme si sisteme de operare cu functionalitate nativa, cu toate acestea, cele pentru Android sunt de departe printre cele mai cautate datorita numarului mare de utilizatori ai acestei platforme.

Planificarea crearii unei aplicatii software

Pentru a sti exact ce va presupune dezvoltarea unui soft, mai intai este necesara o analiza complexa a pietei pe care, de obicei, o realizeaza clientul. In functie de rezultatele acesteia, se poate contura un plan a ceea ce va presupune dezvoltarea unei aplicatii software sau a unui site.

Pentru a avea o imagine precisa a cum va arata, dar mai ales a functiilor pe care le va incorpora o aplicatie, iata de ce trebuie sa tii cont inainte de crearea propriu-zisa a softului:

  • colectarea a cator mai multe informatii si date relevante de la clienti/parteneri de afaceri;
  • conturarea unui plan bazat pe experti din industria in care operezi, precum si de la software developeri sau alti specialisti;
  • realizarea unei scheme de fezabilitate si stabilirea bugetului pentru dezvoltarea unui soft.

In ceea ce priveste bugetul si costul unei aplicatii, este bine sa stii ca pretul variaza in functie de complexitatea acesteia.

Dezvoltatorii nostri iti pun la dispozitie o gama variata de servicii de dezvoltare software in Bucuresti. Solutiile noastre sunt disponibile si in Cluj-Napoca. Puteti conta pe noi si pentru servicii de frontend development.

Una dintre cele mai importante sarcini ale unui frontend developer este a crea cod pentru medii care nu sunt alimentate de un motor de browser. In ultima perioada, au inceput sa se creeze medii de dezvoltare care utilizeaza tehnologii web (de exemplu, CSS si JavaScript), fara motoare web, pentru a crea aplicatii native, ceea ce pot face si specialistii nostri.

Tehnologii utilizate in realizarea unei aplicatii software

Avand in vedere definitia mai sus mentionata, printre tehnologiile utilizate pentru scrierea codului necesar crearii unui software, iata-le pe cele mai utilizate:

  • WEB API si SERVICES;
  • HTML5;
  • CSS3;
  • SSRS;
  • ASP.NET MVC;
  • ANGUALAR JS;

Alegerea unuia sau a mai multor limbaje de programare depinde de software engineer si de specializarea acestuia. Resursa umana este foarte importanta in procesul de dezvoltare software.

Industria IT in crestere continua in Romania

In ultimii 5 ani, industria IT a crescut de 3 ori mai mult decat intreaga economie a Romaniei, conform stirilor. Acest sector este compus din industria software si serviciile IT si a inregistrat venituri de 13,6 miliarde de euro, reprezentand 6,2% din PIB-ul tarii.

Conform Asociatiei patronale a industriei de software si servicii (ANIS):

  • sunt peste 170 de companii membre ale ANIS;
  • acestea reprezinta aproximativ 65% din cifra de afaceri a sectorului IT;
  • 33% din forta de munca din aceasta industrie apartine firmelor membre.

Daca te intereseaza o solutie de dezvoltare de aplicatii software, nu ezita sa iei legatura cu noi!

Contactati-ne
Alex Faur este cofondator al firmei Fabrit si un expert in dezvoltarea de software. Daca aveti nevoie de servicii de webdesign si de creare de aplicatii mobile, nu ezitati sa ne contactati la 0725 615 964.