Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Beneficiile aduse de o aplicatie mobila pentru afacerea ta

Beneficiile aduse de o aplicatie mobila pentru afacerea ta

O urmare fireasca a dezvoltarii segmentului online destinat dispozitivelor mobile este ca oamenii au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult aplicatiile mobile, indiferent de scop. Acest lucru ii determina pe cei mai multi dintre afaceristi sa opteze la randul lor pentru crearea unei aplicatii mobileCompania noastra se mandreste cu un portofoliu vast care include clienti din toate nisele de business. Cu focus pe tot ce-am aflat de-a lungul timpului, iti vom povesti despre cateva dintre cele mai frecvente beneficii aduse prin dezvoltarea de aplicatii mobile clientilor nostri.

Pentru utilizator, timpul rapid de incarcare al unei aplicatii in comparatie cu cel al incarcarii unui website este o chestiune cruciala. Datele se stocheaza direct pe dispozitiv, asa ca performantele nu mai depind de un server. Acest lucru determina posibilitatea anumitor functii incorporate de o aplicatie de a fi accesate si fara internet.


Crearea unei aplicatii mobile faciliteaza mijloace inedite de promovare

Daca utilizatorul este multumit de modul in care o aplicatie mobila functioneaza, afaceristul beneficiaza de o multime de avantaje. Sa trecem in revista cateva beneficii care apar dupa munca asidua a specialistilor in realizarea unei aplicatii mobile.

 • Comunicare constanta cu publicul tinta – inainte sa cream aplicatia, studiem obiectul afacerii tale si identificam cu precizie target-ul acestuia. Astfel, tot ce promovezi prin aplicatia mobila ajunge unde trebuie.
 • Moduri inteligente de promovare – recompensarea clientilor si afisarea acestui fapt in interfata unei aplicatii mobile sunt metode sigure de a vinde. De un folos real sunt si notificarile aplicatiilor, prin care iti poti anunta clientii de evenimente conexe cu brandul tau sau ii poti instiinta ca au reduceri la serviciile sau produsele tale.
 • Statistici despre activitatile clientilor tai – componentele analitice ale aplicatiilor mobile aduna date despre comportamentul utilizatorului pentru ca tu sa anticipezi intentiile sale. Vei afla asadar cum iti poti vinde eficient produsele sau serviciile.
 • Expunere si incredere din partea clientilor – strategia cu care se creaza aplicatia contribuie la prezenta ta in viata utilizatorului. Vei fi rapid observat, in timp ce clientii devin loiali, stiind ca serviciile tale sunt disponibile in permanenta.


Dezvoltarea unei aplicatii mobile reinventeaza customer service-ul

Chiar daca ai o afacere relativ mica, realizarea unei aplicatii mobile contribuie excesiv la o buna conduita de customer service. Te poti ocupa printr-o procedura facila de tot ce e necesar pentru ca clientii sa fie multimiti inainte, in timp ce si dupa ce au achizitionat un serviciu sau produs de la tine. Aplicatia ta poate contine campuri pentru feedback-uri si metode de comunicare care nu necesita un intreg departament de angajati pentru eficienta maxima.

In caz ca businessul tau capata proportii, poti opta pentru dezvoltarea unei aplicatii mobile de customer service, in scopul de a usura munca angajatilor si a face loc pentru alte sarcini. Acest lucru se recomanda atunci cand nu gasesti niciuna dintre aplicatiile mobile de customer service deja create ca fiind potrivita. .

Utilizarea unei aplicatii personalizate de customer service este o solutie cu eficacitate maxima. Atunci cand ne soliciti o astfel de aplicatie, noi o dezvoltam tinand cont de dinamica interna a companiei tale. In acest fel, nu mai pierzi timp cu adaptarea unei aplicatii mobile standard la conditiile tale de lucru. Noua aplicatie mobila va contine doar functiile de care ai nevoie. 

Va stam la dispozitie si cu alte servicii oferite de diversi specialisti, precum developeri si ingineri. Un backend developer si un software engineer au abilitati tehnice similare, dar responsabilitati diferite. Un dezvoltator back-end este ca un profesor, in timp ce un inginer back-end creeaza strategia de imagine de ansamblu. Dezvoltatorii back-end tind sa se concentreze pe parti mai mici ale intregului, cum ar fi aplicatii si programe.

Specialistii nostri folosesc mai multe limbaje de programare, printre care si Java. Iata exemple de responsabilitatile unui Java architect: dezvoltarea de scripturi pentru a automatiza si simplifica unele procese de constructie, proiectarea unei aplicatii web folosind diverse limbaje de programare, automatizarea, aprovizionarea si configurarea serverelor pentru website-uri.

Puteti apela la noi si pentru crearea unei aplicatii Android. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne comunicati detaliile acesteia, cum ar fi aspectul si functiile dorite pentru a incepe sa lucram la ea. Odata realizata, aceasta va intra in faza de testare pentru a putea fi lansata.


Dupa crearea unei aplicatii mobile, se pot dobandi castiguri doar prin intermediul acesteia?


Exista o multime de feluri prin care poti avea castiguri doar prin intermediul aplicatiei in sine, fara sa punem la socoteala obiectele afacerii tale si capitalul produs odata cu acestea. Afaceristii inovatori pot face din aplicatia mobila o sursa de venit de sine statoare. Exemple precum Waze sau Uber sunt extrem de graitoare. Daca afaceristul identifica o lipsa in societatea inconjuratoare si lanseaza o aplicatie mobila care sa acopere o nevoie stringenta in cotidianul oamenilor, castigul este garantat.

Pe langa faptul ca dezvoltarea unei aplicatii mobile genereaza mijloacele pentru a pune in practica o inovatie, un businessman poate explora acest instrument in diverse feluri care aduc bani.

 • Cumparaturi in aplicatie – o tendinta actuala a e-commerce-ului se bazeaza pe in-app purchases datorita gradului de usurinta cu care utilizatorul isi poate achizitiona bunurile dorite. Pe langa metodele obisnuite prin care iti vinzi produsele se adauga aplicatia mobila care vinde separat.
 • Premium features – desi anumiti afaceristi aleg de la inceput sa atribuie un cost aplicatiei mobile, cele mai de succes metode implica lansarea unei aplicatii gratuite. Aceasta este creata in asa maniera incat functiile de baza nu necesita costuri, insa pe parcursul folosirii, utilizatorului ii vor fi acoperite alte nevoi prin intermediul unor noi functii. Pentru a fi accesate, ele trebuie sa fie platite.
 • Publicitate – asemeni altora canale necesare pentru identitatea si performantele unui afaceri, o aplicatie mobila poate aduce castiguri din publicitate. Aceasta poate cuprinde bannere, videoclipuri sau alte tipuri de continut care aduc venituri din vizualizari; specialistii nostri in crearea de aplicatii mobile iti pot oferi mai multe detalii despre aceasta optiune.
 • Afiliere – exista mai multe tipuri posibile de afiliere prin intermediul unei aplicatii mobile. Unul foarte popular implica produse vandute pe Amazon. Alegi ca anumite produse conexe cu afacerea ta sa fie incorporate in aplicatie, iar Amazon te plateste pentru fiecare produs vandut prin redirectionarea catre aceasta platforma.
 • Merchendise – în functie de tipul de afacere pe care o conduci, poti alege sa personalizezi o multime de obiecte si sa le vinzi prin intermediul aplicatiei mobile.

Aplicatiile mobile sunt foarte populare printre oamenii din toata lumea

Mai multe studii realizate de-a lungul anilor au demonstrat ca aplicatiile mobile sunt printre cele mai important tool-uri sau, mai bine zis, programe folosite de utilizatorii de smartphone-uri, mai ales in segmentul e-commerce. Astfel, daca ai un magazin online, o aplicatie mobila poate fi una dintre cele mai usoare cai de acces catre acestia, dar si catre succes.

Potrivit unor studii, doar in Romania, peste 38% din posesorii de telefoane mobile si tablete isi petrec timpul pe internet de pe acestea, multi dintre ei facand si cumparaturi online direct din aplicatiile mobile ale magazinelor care folosesc astfel de tool-uri pentru a atrage si fideliza clientii.

Asadar, se poate spune ca popularitatea unei aplicatii mobile iti poate propulsa afacerea spre succes. Daca te intereseaza integrarea unei astfel de aplicatii in magazinul tau, dezvoltatorii nostri te pot ajuta.

Aplicatiile mobile sunt mai rapide decat site-urile web

Desi pe alocuri o aplicatie mobila poate semana cu un website prin faptul ca permite unui utilizator sa isi creeze un cont si sa faca diverse operatiuni, prima este, de obicei, mai rapida decat site-ul deoarece este optimizata mai bine pentru device-urile de tip smartphone si tableta. De asemenea, aceasta nu are nevoie de incarcarea totala in browser, aplicatia beneficiind de o independenta mai mare in comparatie un website. Nu trebuie insa minimizata nici importanta website-ului care este mai complex, mai stabil si ofera mai multe informatii.

Revenind la aplicatiile mobile, acestea au si alte avantaje din punct de vedere al vitezei, printre care:

 • au acces la majoritatea functiilor device-ului pe care sunt instalate (de obicei, accesul este permis de utilizator) ;
 • sunt interactive putand fi conectate pana si diverse retele sociale;
 • pot oferi continut personalizata pe baza cautarilor utilizatorului;
 • sunt usor de folosit si intuitive.

Multi posesori de telefoane mobile prefera aplicatiile mobile native create special pentru Android sau iOS in locul site-urilor optimizate, atunci cand intra pe internet de pe un computer tip desktop sau laptop, insa, site-urile sunt in avantaj. De aceea, este recomandat un echilibru intre cele doua instrumente.

Specialistii nostri se vor adapta nevoilor afacerii tale, astfel incat sa ofere servicii personalizate, iar aplicatiile sa raspunda nevoilor clientilor tai.

Aplicatia mobila asigura o baza reala de clienti fideli

Odata realizata o baza de clienti fideli, multe firme se vad nevoite sa ii fidelizeze avand in vedere competitia destul de mare de pe piata, mai ales in segmentul e-commerce. Astfel, aplicatia mobila este cel mai bun mod de a fideliza persoanele care fac cumparaturi regulat din magazinul respectiv. Pentru ca acest lucru sa se intample, iar clientii sa revina regulat, usurinta in navigare si rapiditatea de incarcare sunt aspecte importante la realizarea aplicatiei.

De asemenea, exista si alte cateva motive care nu tin de functionalitatea aplicatiei, ci de factorul psihologic, conform caruia, majoritatea oamenilor sta cu telefonul aproape foarte mult timp pe durata unei zile, astfel ca tentatia de a-l folosi este mult mai mare decat in cazul unui laptop, de exemplu. Mai mult, elemente familiare precum bannerul sau icon-ul aplicatiei poate determina o persoana sa intre in aplicatie si chiar sa comande ceva.

Astfel, aplicatiile mobile functioneaza foarte bine pentru magazinele online, precum si pentru restaurante sau alte afaceri care isi pot face simtita prezenta mult mai bine pe internet prin intermediul unui astfel de instrument.

Dezvoltatorii nostri va stau la dispozitie cu diverse servicii, printre care cele de crearea de aplicatii mobile, precum si aplicatii pentru website-uri, dar si web design.

Aplicatia mobila este mai usor de intretinut

Din punct de vedere al arhitecturii, aplicatia mobila este mai simpla si nu are in spate foarte multe elemente de care sa fie dependenta. Astfel, ea este mai usor de intretinut, reducand astfel si costurile de exploatare.

Aplicatiile mobile sunt una dintre cele mai importante instrumente de a masura succesul, profitul si loialitatea clientilor, precum si un canal de monetizare daca doresti acest lucru. Mai mult de-atat, aplicatia poate fi conectata la un website, astfel ca pentru clientii fideli ea vine ca o completare fireasca a serviciilor sau produselor de care acestia beneficiaza. Studiile au raportat si ca firmele care au o prezenta online printr-o aplicatie sau website sunt mult mai credibile si mai populare in comparatie cu cele care nu au una.

Cu ajutorul unei aplicatii interesul pentru afacerea ta va creste

Aplicatia mobila este unul dintre cele mai importante moduri de a crea o conexiune reala cu clientii existenti, dar si de a atrage unii noi. Cele mai multe sondaje atat la nivel national, cat si international au demonstrat o crestere a interesului clientilor fata de firmele care au propriile aplicatii cu ajutorul carora s-a usurat destul de mult interactiunea.

In cazul magazinelor online, trendul actual este de a lansa mai intai aplicatii urmate de website-uri, daca detinatorii mai aleg sa lege afacerea si de site-uri. De cele mai multe ori, o aplicatie care sa incorporeze aceleasi functii ca ale unui website se poate dovedi reteta castigatoare, mai ales ca este mai usor de intretinut decat un site.

O aplicatie va creste interesul utilizatorilor din mai multe puncte de vedere. Printre acestea, faptul ca majoritatea romanilor se bazeaza pe telefoane mobile pentru a naviga pe internet datorita vitezi bune, este unul dintre avantajele majore.

Posibilitatea instalarii unei aplicatii, crearea unui cont, precum si personalizarea acestuia in functie de preferinte prin baza unor setari care nu mai au nevoie de modificari de fiecare data cand un utilizator o foloseste au redefinit interesul pentru firmele care aleg sa metoda de retentie si de atragere a clientilor.

Daca esti interesat de crearea unei aplicatii mobile pentru afacerea ta, specialistii nostri iti stau la dispozitie. Mai mult, daca ai un website de la care doresti sa pornesti in realizarea acesteia, te putem ajuta. De asemenea, iti putem optimiza si site-ul in asa fel incat sa ai doua cai prin care poti ajunge la toti utilizatorii tai.

Dezvoltatorii nostri au o experienta vasta in crearea de aplicatii mobile, dar si pentru desktop, astfel incat sa acopere o arie larga in ceea ce priveste sectoarele de activitate care au nevoie de asemenea servicii.

Aplicatia mobila va creste angajamentul utilizatorilor

Unul dintre beneficiile majore ale unei aplicatii mobile consta in faptul ca tot ceea ce petrece in momentul in care un utilizator intra in aplicatie este in timp real. Astfel, orice promotie, orice oferta ii este prezentata acestuia in momentul in care deschide aplicatia, creand astfel o conexiune si un angajament cu persoanele care o folosesc. De asemenea, faptul ca toate informatiile pot fi obtinute in momentul in care acestia doresc ii va atrage sa intre mai des.

Pentru a-ti fi de ajutor in cresterea angajamentului, este recomandat ca actualizarile sa se faca in mod regulat, astfel continutul nou ii va atrage si mai mult, ca in cazul retelelor sociale care se bazeaza pe crearea de continut.

O alta metoda prin care poti atrage clientii este personalizarea continutului pentru fiecare in parte in functie de preferintele acestora. Salvarea datelor, precum si a preferintelor acestora te vor ajuta sa creezi oferte bazate pe aceste informatii.

Specialistii nostri te pot ajuta cu promovarea afacerii tale cu ajutorul reclamelor platite pe Google sau chiar pe diverse canale social media daca doresti sa iti faci afacerea cunoscuta pentru utilizatorii tineri.

Beneficiile unei aplicatii mobile pentru un magazin fizic

Conform credintelor populare, sansele mai mari de a atrage clienti si beneficiile unei aplicatii mobile se aplica mai mult in cazul afacerilor online, deoarece cele fizice se bazeaza pe prezenta clientilor in locatii. Acest lucru nu mai este atat de valabil in ziua de azi, iar cel mai bun exemplu in acest sens este dat de magazinele mari de retail care au aplicatii mobile conectate la diverse carduri de fidelitate. In acest fel, acestea isi pot prezenta ofertele in aplicatie, produsele respective putand fi gasite direct in magazinele fizice.

Indiferent de tipul de afacere pe care il conduci, o aplicatie mobila te va ajuta in mod real sa iti faci ofertele mai atractive pentru clientii pe care ii ai deja, iar cu ajutorul campaniilor de promovare, o poti face cunoscuta si celor care nu o stiau pana acum.

Aplicatiile mobile nu sunt intruzive

Daca nu esti adeptul promovarii prin campaniie de promovare cu ajutorul reclamelor, aplicatia mobila poate fi una dintre cele mai simple si discrete solutii. Odata instalata, aceasta va fi consultata de catre utilizatori doar atunci cand isi doresc. De asemenea, poti alege sa trimiti notificari legate de diverse promotii la anumite intervale de timp, astfel incat aceasta sa nu devina agasanta.

Crearea unei aplicatii mobile nu este dificila, astfel incat daca ti se pare o solutie care sa iti ajute afacerea, dezvoltatorii nostri iti stau la dispozitie cu toate informatii necesare despre serviciile noastre.

In procesul de creare a unei aplicatii Android, un aspect important este conceptul grafic (UI, UX), care trebuie sa fie simplu si intuitiv. De asemenea, orice aplicatie mobila, in functie de progresul tehnologic, trebuie actualizata la anumite intervale, iar aceste actualizari sunt instalate automat pe telefoanele tuturor utilizatorilor care au deja aplicatia.

Instrumente incorporate in aplicatii mobile care aduc castiguri de sine statatoare


Natura fiecarui business dicteaza care este cel mai de succes instrument pentru dobandirea castigurilor din aplicatii. Pe masura ce capata mai multa popularitate, aceste metode devin din ce in ce mai complexe. Mai departe, avem cateva exemple prin care aplicatiile mobile au contribuit la veniturile afacerilor in anul 2017. Procentele de mai jos reprezinta veniturile obtinute doar prin aplicatiile mobilein urma folosirii unui canal anume.

CanalCrestere venituri
Reclame video36%
Cumparaturi in aplicatie / e-commerce43%
Reclame display30%
Reclame native10%
Instalari și abonari4%

 
Nu-i asa ca deja ai ajuns la niste idei interesante dupa ce ai aflat cateva dintre beneficiile aduse de o aplicatie mobila pentru afacerea ta? Ia legatura cu noi daca vrei sa discutam aceste idei. Ne angajam sa le dam forma unica si sa dobandim succesul.