Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Front End Developer in Romania

Front End Developer in Romania

Realizarea unui website sau a unei aplicatii implica mai multe resurse si munca mai multor oameni, astfel ca durata crearii unei astfel de soltuii poate varia in functie de complexitate. De multe ori, in acest proces este implicat si un front end developer al carui rol este de a implementa designul site-ului sau a aplicatie folosindu-se de diverse limbaje de programare.

Ce face un front end developer in Romania si care este rolul lui in echipa noastra? Te invitam sa descoperi mai jos. De asemenea, dezvoltatorii nostri iti stau la dispozitie cu diverse servicii de creare de aplicatii mobile si website-uri cu functionalitati moderne.

Ce este un front end developer?

La o prima vedere, un front end developer din Romania este un programator implicat in crearea de website-uri si aplicatii. Doar ca datorita multimii de limbaje de programare existente si care apar in continuare, un dezvoltator ajunge sa se specializeze intr-unul sau cateva limbaje pe care devine foarte bun.

In Romania, ca si alte tari, exista meseria de front end si back end developer, fiecare avand rolul sau in crearea unei aplicatii mobile sau de desktop, precum si de website-uri.

Mai precis, un front end developer creaza tot ceea ce vede clientul final, ceea ce apare in aplicatie sau browser-ul pe care este afisat un site: de la pagini, la butoane si chiar pagini de produs in cazul site-urilor e-commerce.

Echipa noastra lucreaza cu front end developeri in Bucuresti si Cluj pentru a raspunde tuturor cerintelor clientilor in timp util.

Limbaje folosite de un front end developer in Bucuresti

Pentru a putea lucra, un developer, fie el front sau back end trebuie sa foloseasca unul sau mai multe limbaje de programare.

Un front end developer in Bucuresti poate folosi unul dintre urmatoarele limbaje:

  • HTML care defineste partile unui website sau aplicatii deschise intr-un browser;
  • CSS care este folosit pentru a reda culori, fonturi si incadrare a elementelor in pagina;
  • JavaScript care este folosit pentru a reda anumite functionalitati, precum harti sau filmulete.

Impreuna cu alti programatori, front end developerul va pune la punct toate detaliile pentru realizarea unui site sau a unei aplicatii mobile pentru Android sau iOS. Ceea ce este bine de stiut este ca abia dupa ce back end developerul va crea structura aplicatiei sau a website-ului front end developerul va putea incepe sa adauge partile si functiile care ii revin.

Echipa noastra se bazeaza si pe front end developeri in Cluj, astfel ca daca esti mai aproape de Cluj-Napoca te putem pune in legatura cu dezvoltatorii nostri de acolo pentru rezultate mai rapide.

Ce face un front end developer?

Un front end developer in Cluj sau Bucuresti are urmatoarele roluri:

  1. de a realiza de pagini statice, precum si de aplicatii;
  2. de a proiecta si dezvolta codul care va face site-ul sau aplicatia sa functioneze;
  3. de a optimiza aplicatiile, astfel incat acestea sa fie mai rapide;
  4. de a crea experiente simple si usor de utilizat de catre consumatorii finali.

Un developer este implicat in crearea unei aplicatii mobile sau a unui website de la inceput, asadar, daca doresti sa lansezi o astfel de solutie, o discutie cu acesta este necesara.

Front end developerul nostru din Cluj iti poate prezenta diverse aplicatii si site-uri la care a lucrat pentru a-ti face o idee despre cum te putem ajuta.

Partile de front end development

Pentru a putea oferi servicii la un nivel calitativ inalt, trebuie sa stii ca un front end developer in Romania se va specializa atat pe partea de web design, dar si pe partea de programare sau codare. Astfel, in timp ce design-ul presupune felul in care arata un site sau o aplicatie, in spatele acestuia, trebuie sa existe si functionalitate.

Front end vs. back end development

De obicei, back end si front end developerii lucreaza impreuna pentru a crea aplicatii sau website-uri pentru clienti. In timp ce primul se ocupa de partea cu care utilizatorul nu interactioneaza, asadar creaza bazele de date, al doilea va avea in vedere ca cee ace vede utilizatorul final sa aiba sens si logica, sa fie intuitiv si usor de folosit.

Specialistii nostri lucreaza cu diverse limbaje de programare, astfel incat sa raspunda nevoilor tuturor clientilor.

Industria IT, mai profitabila in 2020

Fara indoiala ca industria IT este una dintre cele mai profitabile sectoare economice romanesti. Conform stirilor recente:

  • profitul firmelor IT a crescut cu 20% in 2020 comparativ cu 2019, atingand profituri de 5 miliarde de lei;
  • numarul specialistilor din acest sector a fost de 17.000;
  • un incepator poate avea un salariu de 800 de euro, in timp ce un programator cu experienta poate depasi cateva mii de euro.

Pentru mai multe informatii despre serviciile noastre si front end developerii nostri din Romania, nu ezita sa ne contactezi.