Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Backend developer in Romania

Backend developer in Romania

Industria IT din Romania are in componenta foarte multi specialisti gata sa dezvolte website-uri si aplicatii pentru diverse scopuri. Acesti specialisti sunt impartiti la randul lor in functie de ramura in care activeaza, iar backend developerii sunt printre cei mai importanti, deoarece ei se ocupa de sistemul din spatele bunei functionari a unui site sau aplicatii mobile sau de alt tip.

Asadar, un backend developer in Romania este esential in procesul de creare a unei aplicatii. Mai jos, poti descoperi ce presupune munca unui astfel de specialist, precum si serviciile noastre de creare de website-uri si dezvoltare de aplicatii mobile.

Ce presupune procesul de backend development?

Numarul utilizatorilor de internet care folosesc atat website-uri, cat si aplicatii din tara noastra este foarte mare, dar este in crestere, iar partile din aplicatiile respective cu care acestia interactioneaza sunt realizate de front-end developeri, ceea ce inseamna ca un backend developer in Romania se va ocupa de partea din spatele aplicatiei si care o face sa functioneze. In limbaj specializat, un astfel de developer se ocupa de partea de server a respectivei aplicatii sau website.

Informatii importante  
 Rolul unui back end developer  Un back end developer se ocupa de partea functionala sau de server a unei solutii oferite utilizatorului final.

 Ce presupune activitatea de back end development

– crearea de baze de date;

– scrierea codului pentru interfetele de programare 

 Limbaje utilizate de un back end developer roman

– CSS,

– JavaScript,

– PHP,

– Java,

– C++,

– Python,

– Ruby etc. 

 Disponibilitate de servicii de back end development (DA/NU)  Da, oferim servicii de back end development in Romania.
  Disponibilitate creare a partii de back end pentru pagini web (DA/NU)

 Da

 Posibilitate de creare a partii de back end pentru aplicatii (DA/NU)

Da, un back end developer se implica in crearea partii functionale a unei aplicatii. 

  Tipuri de aplicatii create de un back end developer

– pentru mobil,

– de tip desktop

 Tipuri de sisteme de operare pentru care poate lucra un back end developer

 Un astfel de developer poate crea aplicatii si site-uri pentru orice sistem de operare.

 Servicii de mentenanta a bazelor de date (DA/NU)

 Da, aceasta sarcina este realizata exclusiv de back end developeri.

 Disponibilitate de servicii de management a continutului (DA/NU) Da 
 Interactiune directa cu clientul (DA/NU)

 Nu, un back end developer nu interactioneaza direct cu clientul.

 Specialisti cu care colaboreaza un back end developer

– web/app developer,

– web/app designer,

– front end developer

 Servicii de mentenanta a serverelor (DA/NU)

Da 

 Servicii de diagnosticare si solutionare pentru site-uri si aplicatii (DA/NU)

Da, acestea sunt servicii esentiale oferite de un back end developer in Romania. 

 Disponibiliate in orase din Romania (DA/NU) Da, avem birouri in Bucuresti si Cluj-Napoca. 

Ce inseamna partea de server? Aceasta este compusa din:

 • crearea bazelor de date si de stocarea si managementul informatiilor din acestea;
 • logica din spatele aplicatiei si felul in care aceasta ar trebuie sa se comporte;
 • scrierea interfetelor programatice sau API-uri care duc datele din spatele aplicatiei in fata utilizatorului. CSS si JavaScript sunt doua dintre limbajele folosite de un front-end developer pentru realizarea unui site sau a unei aplicatii web, astfel incat utilizatorii sa poata vizualiza si interactiona direct cu acestea. Prin urmare, rolul dezvoltatorului front-end este de a se asigura ca utilizatorii finali au o experienta placuta in timp ce interactioneaza oricare dintre ele.

Pentru ca partea de front-end development duce aplicatia direct in fata utilizatorului final, logica din spatele acesteia se realizeaza de catre backend developer pentru a nu putea fi accesata din exterior, asadar, expusa riscurilor si atacurilor asupra bazelor de date.

Daca esti din capitala si ai nevoie de o aplicatie sau un website, backend developerul nostru din Bucuresti iti sta dispozitie cu informatii despre cum te poate ajuta sa iti atingi obiectivele de business.

Nu ezitati sa apelati la noi si pentru crearea unei aplicatii Android. In acest fel nu doar ca afacerea poate creste in mod organic, ci poate fideliza si clientii existenti. De altfel, acest aspect este unul de care orice business ar trebui sa tina cont. Cu ajutorul unei aplicatii, acest lucru devine mult mai simplu de realizat.

Limbaje folosite in backend development

Un programator va folosi diverse limbaje pentru a crea aplicatii sau website-uri care sa functioneze corect si care sa poata fi rulate pe diverse sisteme de operare. Acest lucru se aplica si in cazul unui backend developer din Cluj, de exemplu, care poate folosi urmatoarele limbaje:

 • PHP;
 • C++;
 • Java;
 • JavaScript;
 • Python;
 • Ruby.

Dezvoltatorii nostri de aplicatii mobile iti stau la dispozitie cu informatii despre cum te pot ajuta sa beneficiezi de o aplicatie functionala in cel mai scurt timp. Acesta este si unul dintre cele mai importante motive pentru care lucram cu un backend developer in Bucuresti si unul in Cluj pentru a putea satisface nevoile clientilor nostri in cel mai scurt timp, dar fara a afecta calitatea serviciilor oferite.

Putem dezvolta atat aplicatii care sa ruleze pe Android, cat si pe iOS sau alt sistem de operare, astfel incat sa te adresezi unei baze de clienti cat mai mari si diversificate.

Programul Java permite constructia si menentanta mai ieftina a unui website, deoarece nu are nevoie de o anumita infrastructura hardware pentru a rula. De asemenea, limbajul poate fi folosit de orice sistem de operare, ceea ce reduce costul intretinerii sale. Puteti lua legatura cu Java architect-ul nostru roman pentru mai multe informatii in acest scop.

Management continutului

Unul dintre cele mai importante roluri ale unui backend developer in Romania este acela de a administra continutul unui website sau aplicatii, in special a interfetei si a bazei de date a acestora, astfel incat ceea ce ajunge in fata utilizatorului final sa aiba sens si sa poata fi accesat fara probleme.

Daca ai o firma in capitala, un backend developer in Bucuresti iti poate fi de ajutor in crearea logicii de business din spatele unui site sau aplicatii, in functie de modul in care alegi sa iti promovezi afacerea si sa ajungi la clienti.

Aceleasi servicii sunt oferite si de un backend developer in Cluj, daca doresti sa iti promovezi afacerea in aceasta parte a tarii.

Iata si un video pe acest subiect:

Cu ce difera munca unui backend de a unui frontend developer?

In timp ce un frontend developer se va ocupa de ceea ce ajunge in fata utilizatorilor, un backend developer trebuie sa se ocupe de baza de date din spatele aplicatiei care contine informatii relevante despre functionarea si continutul acesteia.

Un backend developer in Romania trebuie sa cunoasca limbaje de programare pentru interogarea bazelor de date relationale si non-relationale.

Conform unui studiu realizat de o platforma de angajare si citat de un ziar national, sectorul IT ramane unul dintre cele mai ofertante din punct de vedere salarial, astfel ca:

 1. salariile din acest sector pot ajunge pana la 4.000 de euro net;
 2. in a doua jumatate a anului 2020, nivelul salarial a crescut cu 13,4%;
 3. o pozitie entry-level are un nivel salarial intre 900 si 1.500 euro;
 4. developerii, software engineers si analistii IT sunt printre cei mai cautati specialisti in acest domeniu.

Pentru mai multe detalii despre cum te poate ajuta backend developerul nostru in Bucuresti sau Clujcontacteaza-ne.