Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Java architect in Romania

Java architect in Romania

Java este un limbaj de programare folosit in crearea de aplicatii si software. Acesta poate fi utilizat pentru a dezvolta atat aplicatii pentru device-uri precum telefoanele mobile, precum si pentru tablete, laptopuri si sisteme desktop, iar cei care le utilizeaza se numesc arhitecti sau, mai precis in limba engleza, java architects, programmers, designers sau developers.

Astfel de specialisti lucreaza si in firma noastra si sunt gata sa isi puna toata experienta si cunostintele in folosul clientilor care isi doresc aplicatii moderne si rapide pentru a-si convinge clientii sa le utilizeze produsele.

Mai jos poti descoperi ce face un java architect in Romania si cum te poate ajuta acest limbaj de programare sa ai o aplicatie care va genera profitul dorit.

Platforma Java si utilizarea acesteia

Desi este un limbaj, Java incorporeaza mai multe elemente care il transforma intr-o adevarata platforma folosita pentru a dezvolta solutii complete pentru toti cei care isi doresc aplicatii mobile si nu numai. Astfel, un java architect va folosi platforma pentru a oferi urmatoarele servicii:

 1. de creare de applicatii Android pentru terminale mobile ;
 2. de realizare de software folosite de intreprinderi;
 3. de creare de aplicatii mobile pentru diverse scopuri ;
 4. de colectare si analiza de date;
 5. de programe pentru device-uri de tip hardware ;
 6. de realizare de tehnologii pentru servere.

Asadar, munca unui java designer nu se limiteaza doar la crearea de aplicatii, ci si de programe pe care le poti folosi pentru firma ta, precum soft-uri proprii pe care le poti implementa in diverse departamente.

Firma noastra lucreaza cu java developeri din Bucuresti si Cluj, astfel incat sa poti beneficia de servicii rapide. Un lucru mai putin stiut este ca un dezvoltator front-end poate folosi si instrumente de design grafic pentru diverse proiecte. Acesta este foarte important din doua motive. Primul este ca ajuta la vizualizarea site-ului sau aplicatiei inainte de lansare, iar al doilea se refera la testarea si imbunatatirea acestuia.

Back end development este termenul folosit pentru a descrie sarcinile efectuate in timpul executarii programelor de pe web. In locul dezvoltarii frontend, care se concentreaza pe servicii si programe orientate catre client, un back-end developer roman se ocupa de functionalitatea si integrarea aplicatiilor web de partea serverului, precum si de activitati precum proiectarea API-urilor, crearea bibliotecilor si lucrul cu componentele sistemului.

Cele mai importante caracteristici ale limbajului Java

Java programmer-ii nostri din Bucuresti se beaza pe acest limbaj din mai multe puncte de vedere. Astfel, acesta este unul dintre cele mai usor de asimilar programe de invatat si de pus in aplicare. Acest lucru va duce la realizarea oricarui tip de aplicatie mobila in cel mai scurt timp.

Java este un limbaj cu ajutorului caruia se poate scrie un cod care poate fi utilizat independent pe aproape orice platforma utilizata pentru a dezvolta aplicatii sau software. In acest fel, un java architect din Romania se poate desfasura din orice loc din tara si din afara acesteia.

Ca platforma, Java este independenta, iar unele programe dezvoltate un anumit computer poate fi derulat mai departe pe altul, asadar, aceasta este una dintre cele mai flexibile solutii utilizate specialistii nostri in dezvoltare de aplicatii mobile.

Java a fost creata cu scopul de a realiza aplicatii bazate pe obiecte si are la baza caracterul distributiv al Internetului.

Asadar, o aplicatie realizata pe aceasta platforma are mai multe avantaje.

Daca doresti sa apelezi la serviciile noastre pentru crearea unei aplicatii sau a unui soft, java developerul nostru din Cluj te poate ajuta.

Va putem ajuta si cu servicii de creare a unei aplicatii Android. Aceasta este una dintre cele mai simplu de implementat solutii atunci cand doriti sa mariti profitul unei firme. Pentru solutii si servicii personalizate, programatorii nostri va stau la dispozitie oricand, asadar, nu ezitati sa ne contactati.

Pasi in lucrul cu platforma Java

Unui java architect ii este destul de usor sa lucreze cu aceasta platforma direct de acasa sau de la sediul firmei noastre, deoarece crearea unei aplicatii sau a unui soft cu ajutorul sau implica doar cativa pasi. Mai precis:

 1. acesta va introduce codul sursa in platforma Java;
 2. aceasta va converti codul sursa in coduri de tip byte;
 3. codurile byte va fi introdus apoi programul de tip virtual machine;
 4. ultimul pas prespune transpunerea softului sau a aplicatiei in sistemul de operare.

Ceea ce trebuie avut in vedere este ca un java programmer din Bucuresti poate realiza aplicatii mobile pentru Android cu ajutorul acestei platforme.

Cum te poate ajuta un java architect roman

Un java designer iti poate fi de ajutor atunci cand doresti sa beneficiezi de o aplicatie pentru mobil sau de tip desktop in cel mai scurt timp. Specialistii nostri din Bucuresti si Cluj iti stau la dispozitie cu servicii dedicate de realizare de aplicatii pentru magazine online si nu numai, astfel incat sa incepi sa te bucuri de rezultatele afacerii tale rapid.

Daca esti in cautarea unui serviciu care presupune crearea de software sau aplicatii, un specialist in java architecture din Romania este ceea ce ai nevoie.

De ce este Java util?

Java este un program in care se construiesc aplicatii, atat pentru mobil, cat si pentru desktop. Odata ce programatorii nostri dezvolta aplicatiile Java, acestea pot rula pe majoritatea sistemelor de operare (OS), inclusiv Windows, Linux si Mac OS. Deci, se poate spune ca Java este un limbaj de uz general care a contribuit foarte mult la dezvoltarea aplicatiilor de toate tipurile. Este important de mentionat ca Java poate fi folosit pentru a dezvolta aplicatii complete care pot rula pe un singur computer sau pot fi distribuite intr-o retea intre servere si clienti. Poate fi folosit si pentru a scrie aplicatii sau applet-uri mici care nu sunt independente, dar apartin unei pagini web si faciliteaza interactiunea utilizatorului cu interfetele grafice.

Iata si cateva domenii in care este folosit limbajul Java:

 • banking: pentru gestionarea tranzactiilor;
 • Retail: multe aplicatii de facturare/chitare din restaurante sau magazine sunt scrise in Java Mobil;
 • Android: aplicatiile sunt scrise in Java sau folosesc API-uri Java;
 • PC – desktop: Java este folosit pentru a dezvolta multe aplicatii desktop populare, cum ar fi Gmail sau diverse media playere
 • servicii financiare: pentru aplicatii pe partea serverului.
 • cercetare: gestionarea bazelor de date foarte mari

De asemenea, multe aplicatii pentru intreprinderi mari sunt scrise in Java. Arhitectii nostri Java din Bucuresti si Cluj-Napoca iti stau la dispozitie cu solutii care pot fi create cu ajutorul acestui limbaj de programare.

Prin ce se deosebeste Java de alte programe

Java este un limbaj de programare orientat pe obiecte. Deci totul este un obiect si poate fi implementat pe baza modelului obiect. Limbajul de programare are mai multe concepte care simplifica dezvoltarea si intretinerea software-ului, cum ar fi incapsularea, abstractia, polimorfismul si mostenirea care pot fi implementate in Java.

O platforma independenta – Java este un limbaj independent de plataforma pe care este folosit deoarece este utilizat de pe un alt computer. Este un limbaj care se scrie o singura data si poate fi executat pe orice platforma. Codul Java este compilat in bytecodes independenti si interpretat de o JVM (Java Virtual Machine) care poate fi instalata in orice sistem de operare platforma. Java este cunoscut pentru securitatea sa, deoarece este dezvoltat fara virusi si ruleaza intr-o masina virtuala. De asemenea, el verifica ce resurse poate accesa clasa, adica citeste, scrie pe discul local.

Java este un limbaj robust  – Spre deosebire de alte limbaje de programare deoarece cu ajutorul lui se pot gestiona  mai multe aplicatii. De asemenea, este un limbaj portabil deoarece va permite executia in bytecode pe orice platforma. Implementarea Java poate fi portata pe orice platforma,

Java este foarte adaptabil, adica functioneaza pe toate modelele de dispozitive: computer, laptop, tableta sau telefon mobil. In acest fel, oamenii va pot vedea site-ul sau blogul pe orice dispozitiv fara probleme. In plus, permite crearea de pagini online foarte atractive si dinamice. In acest sens, Java face posibila crearea multor elemente si aplicatii diferite. Prin urmare, cu limbajul Java, aproape ca nu exista limite ale creativitatii cand vine vorba de programare. De fapt, caracteristicile Java sunt multiple. Permite inserarea de fisiere video, sunet si alte fisiere multimedia in paginile unui website.

Munca unui Java architect este destul de complexa, astfel ca indiferent de solutiile de care aveti nevoie, durata dezvoltarii aplicatiei mobile sau a website-ului se poate intinde pe o perioada de cateva luni. Aceasta va include si faza de testare inainte de lansarea propriu-zisa.

Date interesante despre Java

Java este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare din Romania. Conform istoriei sale:

 • limbajul a aparut prima data in 1991 ca un limbaj dedicat televiziunii interactive;
 • abia in 1995 Java a fost lansat ca limbaj de programare de tip platforma;
 • la nivelul lui 2019 erau peste 9 milioane de developeri specializati in acest limbaj la nivel global.

Daca doresti sa intri in legatura un un java architect din Romania, nu ezita sa ne contactezi pentru a discuta cu unul din specialistii nostri din Bucuresti sau Cluj.