Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

UX UI designer in Romania

UX UI designer in Romania

User Experience (UX) si User Interface (UI) sunt doi termeni aparuti in urma cu mai multa vreme, insa in ultimii ani, aparitia unui numar de website-uri si aplicatii a insemnat punerea accentului pe interactiunea utilizatorilor cu acestea.

Un UX UI designer in Romania este un specialist care are ca obiect de activitate principal sa faca utilizatorii de website-uri si aplicatii sa aiba experiente cat mai placute atunci cand le folosesc. Proagamatorii nostri lucreaza cu ei in crearea de aplicatii si site-uri tocmai pentru a oferi astfel de experiente. Mai jos, poti afla in ce constau serviciile de UX UI design in Romania.

Ce inseamna UX sau User Experience?

Designul UX acopera felul in care utilizatorii navigheaza prin interfata unui website sau a unei aplicatii. Un UX UI designer din Bucuresti, de exemplu, poate optimiza fluxul operatiunilor utilizatorului si rezolvarea tuturor problemelor in timpul interactiunilor. Pentru a reusi, designerul trebuie sa se familiarizeze cu comportamentul celor care folosesc site-urile si aplicatiile respective in baza caruia trebuie sa adapteze solutiile sau proiectarea acestora. Mai simplu, un UX UI designer din Romania are ca scop principal sa faca un produs util, usor si placut de folosit, in acelasi timp.

Daca esti interesat de o aplicatie, poti lucra cu specialistii nostri, printre care si un UX UI designer din Cluj. Un site web se bazeaza foarte mult pe partea de back-end. Desi utilizatorul nu-l poate vedea sau interactiona cu el, acesta este activ in mod constant in fundal si ofera functionalitate si o experienta de tip desktop. In echipa noastra de dezvoltare web, dezvoltatorii back-end sunt esentiali, deoarece garanteaza ca datele sau serviciile solicitate de sistemele front-end sunt furnizate.

Cele trei limbaje esentiale de care se foloseste un front-end developer sunt HTML, CSS, si JavaScript. Plecand de la acestea, specialistul se poate concentra pe cadre si alte instrumente utile pentru a realiza site-uri si aplicatii mai simple sau mai complexe, plecand de la cerintele clientilor.

Aplicatiile Android au mai multe avantaje, printre care posibiliatea de integrare a lor cu diverse tipuri de site-uri, precum si obtinerea unei audiente sau a unui numar de clienti mai mare intr-un timp mai scurt. Daca aveti nevoie de ajutor pentru crearea unei aplicatii pentru Android, nu ezitati sa luati legatura cu dezvoltatorii nostri.

Ce face un UI designer?

Designul UI acopera partea de creatie a interfetei de utilizator pentru un website sau aplicatie, sau mai simplu spus, ceea ce va aparea pe ecranul celui care le foloseste. De la culori, fundaluri, pictograme, animatii si chiar felul in care se vede textul, toate sunt create de un designer UI.

Poate un designer sa faca si UX si UI design in Romania? Da, acesta se poate specializa pe realizarea unei interfete cat mai placute pentru utilizatori, bifand astfel ambele cerinte.

Iti stam la dispozitie cu servicii de UX UI design si in Bucuresti si Cluj.

Ce face un UX UI designer in Romania?

Un UX UI designer in Bucuresti sau Cluj va face acelasi lucru:

  1. va cerceta piata si tipurile de utilizatori, precum si preferintele acestora atunci cand trebui sa creeze interfete si experiente pentru un client;
  2. va crea un profil pentru utilizatorii respectivi dupa care se va ghida in crearea aplicatiei sau a website-ului;
  3. va crea si o arhitectura in care toate informatiile vor fi organizate pentru a putea fi usor de urmarit de dezvoltatorii aplicatiei sau de programatorii care realizeaza website-ul;
  4. crearea unui flux si a unui wireframe prin care se traseaza felul in care utilizatorii navigheaza prin aplicatie/website fac parte din munca unui UX UI designer din in Bucuresti si Cluj.

Realizarea de prototipuri, testarea si chiar participarea la dezvoltarea acestora alaturi de echipa extinsa fac si ele parte din munca unui UX UI designer in Romania.

Un Java architect se ocupa in principal de dezvoltarea de script-uri pentru automatizarea si simplificarea unor procese de constructie, dar si de proiectarea de aplicatii web folosind limbajul de programare din denumirea sa. Acesta, se poate ocupa insa si de servere, arhitectura acestora fiind destul de complexa si avand nevoie de specialisti in vederea unei functionari corecte.

Oferim servicii de UX si UI design in Romania – Bucuresti si Cluj

Daca esti in cautare de servicii de UX si UI design in Romania, echipa noastra mixta din Bucuresti si Cluj iti sta la dispozitie. Specialistii nostri te vor ajuta sa ai un website sau o aplicatie moderna, usor de folosit, dar mai ales care sa ofere o experienta placuta celor care le folosesc.

Conform datelor de aici, industria IT ramane si in 2022 una dintre cele mai prolifice, astfel ca:

  • industria de servicii de software are un aport de aproape 6,2% din PIB-ul Romaniei;
  • acest lucru inseamna 13,6 miliarde de euro aduse economiei;
  • excedentul lor reprezinta 8,8 miliarde de euro prin taxe, cheltuieli si exploatare.

Pentru servicii de UX si UI design in Romania, Bucuresti si Cluj, nu ezita sa ne contactezi. Un back-end developer trebuie sa lucreze  sau mai bine zis sa colaboreze cu mai multi membrii ai echipei de programare cand vine vorba despre crearea de de site-uri sau de aplicatii mobile. De aceea, firma noastra au create echipe mixte care impreuna sa ofere solutiile potrivite pentru toate afacerile. Asadar, nu ezitati sa ne contactati.