Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Website Mockup in Romania

Website Mockup in Romania

Cand doresti sa lansezi un website sau o aplicatie pentru afacerea ta, probabil ca ai o idee despre cum doresti sa arate. Daca ai putea sa o vezi, te-ar ajuta si mai mult sa iti dai seama de cum ar putea fi imbunatatita. Pentru aceasta exista platformele de tip website mockup care te pot ajuta.

Specialistii nosti in dezvoltare de aplicatii mobile si website-uri folosesc tool-uri de tip mockup app pentru clientii din Romania care doresc sa vada machete ale site-urilor sau aplicatiilor pe care le doresc.
Mai jos, poti afla mai multe despre website si app mockup, ce presupun acestea si cum te pot ajuta dezvoltatorii nostri in Bucuresti si Cluj cu servicii dedicate.

Ce inseamna website mockup si de ce este folositor?

Dupa cum s-a mentionat si mai sus, mockup design presupune realizarea unei pagini statitce sau a unui model de aplicatie care contine elemente de design ale acesteia fara a fi functionala, insa. Denumita si macheta a unui website sau a unei aplicatii, aceasta nu va arata ca site-ul real si nu va avea informatii care se vor regasi automat pe el, ci se va axa mai mult pe cum vor arata acestea din punct de vedere al fonturilor, culorilor si aranjamentului in pagina.

Aceslasi lucru se aplica si in cazul crearii unei aplicatii mobile unde un tool de mockup online va fi folosit de specialistii nostri din Romania pentru a te ajuta sa intelegi cum va arata si functiona aplicatia pe care ti-o doresti.

Scopul practic al unui mockup app

Cel mai simplu mod de a reliza cum va arata o aplicatie este cu ajutorul unei unelte online de tip mockup care va servi drept macheta vizuala a aplicatiei respective.

Programatorii nostri din Bucuresti folosesc tool-uri de mockup online pentru a vedea cum va arata, dar si pentru a testa functionalitatea unei aplicatii.

O platforma pe care se pot realiza machete ajuta si clientii finali sa:

 1. vada cum va arata aplicatia si cum vor fi plasate diferite butoane si functii;
 2. aleaga layout-ul, culorile, fonturile si stilul acestora;
 3. faca diverse schimbari in timp real pentru optimizarea aplicatiei;
 4. sa vada cum se combina diverse elemente si cum functioneaza impreuna.

Cel mai simplu mod de a reda ce presupune un mockup design este ca testeaza functionalitatea unei aplicatii inainte de a trece la faza de executie a acesteia. Specialistii nostri din Cluj iti pot oferi mai multe detalii in acest sens.

Crearea unui website este de multe mai complexa, deoarece presupune realizarea mai multor pagini care trebuie imbinate cu diverse functii si pe care treubie sa apara atat continut, cat si imagini. Va stam la dispozitie cu mai multe servicii, printre care si dezvoltarea de diverse programe. La acestea vor lucra specialistii nostri, printre care si un front-end developer al carui rol este sa se ocupe de aspectul acestuia. Apelati cu incredere la noi pentru servicii personalizate cu ajutorul carora firma dumneavoastra sa se dezvolte.

Astfel, website mockup este o copie destul de apropiata a unui website real, o macheta pe care dezvoltatorii nostri din Cluj, de exemplu, se pot ,,juca’’ cu diverse elemente pana cand aleg cea mai buna formula pe care o vor implementa.

Website mockup si importanta sa

Cu ajutorul unui tool de mockup online, dezvoltatorii nostri din Bucuresti :

 • vor putea testa diverse scheme de culori si alege contrastul potrivit intre acestea;
 • vor putea alege fonturile si marimile acestora astfel incat textele sa fie usor de citit;
 • vor putea simula implementarea de imagini, video-uri, precum si al altor elemente vizuale;
 • vor putea sa evalueze felul in care textele se imbina cu imaginile;
 • vor putea sa testeze pe ce platforme web acestea functioneaza mai bine.

Lucram cu specialisti din Bucuresti si din Cluj pentru a oferi servicii rapide clientilor nostri interesati de crearea unei aplicatii mobile sau a unui website. Pentru acestea, folosim unelte pentru website si app mockup.

Website mockup si prototipuri

Realizarea unui website sau a unei aplicatii mobile presupune crearea unui prototip sau a unei machete. Exista o diferenta destul de importanta intre cei doi termeni. Mai precis, macheta este creata inaintea prototipului, ea reprezentand  o versiune simulata a site-ului sau aplicatiei respective.

Prototipul, pe de alta parte, este o versiune reala a site-ului sau aplicatiei, asadar, mockup design poate fi folosit pentru crearea unui prototip.

Developerii nostri din Romania folosesc diverse programe de mockup online pentru a oferi clientilor nostri experiente reale legate de cum vor arata site-urile si aplicatiile pe care si le doresc.

Consumul de internet in Romania

In 2020, consumul de internet fix a crescut cu peste 51% fata de anul precedent, conform stirilor. Astfel:

 • in 2020, existau peste 5,7 milioane de conexiuni fixe la nivelul tarii;
 • dintre acestea 2 milioane erau in mediul rural;
 • tot in 2020, 90% din traficul de internet a fost realizat cu ajutorul retelelor fixe datorita vitezei mari de download.

Daca doresti sa vezi cum ar putea arata un site sau o aplicatie, ne poti contacta pentru o simulare de tip website mockup urmata de realizarea propriu-zisa a acestuia. Programatorii nostri din Cluj si Bucuresti iti stau la dispozitie cu servicii specializate de app si web design.