Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

5 avantaje ale crearii unei aplicatii pentru mobil

5 avantaje ale crearii unei aplicatii pentru mobil

Tehnologia mobila face parte din viata aproape fiecarui individ la ora actuala, indiferent de varsta. Este de nelipsit in ceea ce tine de viata sociala si in organizarea aspectelor practice ale traiului, asa ca telefoanele mobile sunt folosite la o frecventa asemanatoare de adulti si copii. Practicile de creare aplicatii mobile au o relevanta usor de inteles avand in vedere multitudinea de avantaje aduse odata cu acestea, gratie faptului ca aplicatiile impun operari mult mai facile comparativ cu website-urile. In randurile urmatoare vom prezenta 5 dintre cele mai evidente avantaje ale dezvoltarii unei aplicatii mobile.

Cel mai interesant lucru pus in legatura cu existenta unei aplicatii mobile este ca strategiile de advertising necesare unui business se pot implementa astfel incat sa indeplineasca cele mai practice nevoi ale utilizatorului, scopul de baza fiind acela de a ajuta utilizatorul.

Daca ai o afacere, e necesar sa te gandesti cat mai curand posibil la demararea actiunilor pentru a atribui companiei tale o aplicatie. Nu-i nicio indoiala ca dispozitivele mobile au un rol important in viata locuitorilor Romaniei, motiv pentru care in prezent se testeaza tehnologia 5G si aici, avand in vedere cererea ridicata. Independent de lansarea 5G in Romania, piata cere totusi ca produsele sau serviciile tale sa fie prezente in diferite segmente ale online-ului.

1. Crearea unei aplicatii mobile aduce posibilitati noi de branding

Sa ne gandim putin la experienta unui utilizator tipic de telefon smart. Avem in minte imaginea unui meniu in care apare un numar de iconite, fiecare destinata unei aplicatii necesara pentru petrecerea timpului liber, cum ar fi o aplicatie pentru muzica sau un joc, pentru orientarea intr-un spatiu necunoscut, adica o harta, pentru verificarea contului bancar etc. Imaginea fiecarei dintre aceste iconite se intipareste in memoria utilizatorului si ramane acolo ani de zile, in cele mai multe cazuri. Aceasta este imaginea afacerii tale.

Imaginea businessul tau si brandul pe care il creezi devin parte din rutina zilnica a utilizatorului-client atunci cand alegi sa te folosesti de o aplicatie mobila. Totusi, procesul de dezvoltare de aplicatii mobile trebuie gandit intr-un mod pragmatic, inteligent, pentru ca rezultatele sa fie intr-adevar eficiente.

Compania noastra pune foarte mult accent pe strategiile digitale care ne ajuta in procesul de creare de aplicatii mobile, ca sa conturam un brand cat mai vizibil. De asemenea, acordam o mare parte din atentie catre planurile de elaborare a unei arhitecturi solide a informatiei.

Notiunea de promotie capata o noua definitie atunci cand vorbim despre avantajele aplicatiilor mobile. Recompensarea clientului devine mai eficienta prin intermediul acesteia. Se pot aloca bonusuri si discounturi in maniere care apropie considerabil utilizatorul de brand. In cazul in care aveti nevoie de alte servicii in Bucuresti, cum ar fi traduceri legalizate oferite de o echipa de traducatori autorizati, va invitam sa-i contactati pe partenerii nostri – TraduceriLegalizate.com.

Oferim si alte servicii printre care cele backend development. Un backend developer in Romania colaboreaza cu dezvoltatori front-end, manageri de produs, arhitecti principali si testeri de site-uri web pentru a construi structura unui site web sau a unei aplicatii mobile. Dezvoltatorii back-end trebuie sa fie familiarizati cu multe tipuri de instrumente si cadre, inclusiv limbaje precum Python, Java si Ruby.

2. Aplicatiile mobile si organizarea interna a unui business

Ideea de creare de aplicatii mobile nu se rezuma doar la activarea unei infertete care configureaza un public tinta si il tine aproape de un produs sau serviciu. Criteriul structural care serveste aplicatia mobila se dovedeste a fi de folos in organizarea interna a unui business.

​De exemplu, o firma specializata in resurse umane alege sa dezvolte o aplicatie mobila pentru a monitoriza evolutia angajatilor. Se creaza astfel profile ale angajatilor si se inregistreaza feedback-urile fiecaruia. Mai mult, aplicatia faciliteaza accesul constant la date financiare, precum bugetul si costurile necesare afacerii, ceea ce permite unui angajat cu rol de decizie sa gaseasca solutia corecta oricand, chiar in timpul unei intalniri sau sedinte sau chiar de la distanta, in regim de urgenta. 

Practicile de dezvoltare de aplicatii mobile pentru uz intern vor lua treptat locul programelor create pentru companii. O firma economiseste bani cand alege folosirea unei aplicatii mobile, fiindca cea din urma este in majoritatea cazurilor mai economica decat dezvoltarea unui software.

Alte avantaje ale aplicatiilor pentru uz intern sunt: permiterea unui schimb facil de date, furnizarea statisticilor si instrumentelor de monitorizare si, nu in ultimul rand, faptul ca acestea livreaza informatii cruciale indiferent de timp si spatiu.

Avem in echipa si specialisti in crearea de aplicatii Android. Acestia utilizeaza tool-uri specifice pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor . Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii despre toate serviciile pe care vi le punem la dispozitie si care includ si realizarea de site-uri pentru companii.

3. Dezvoltarea unei aplicatii mobile genereaza o altfel de comunicare cu clientii

Nu-i niciun dubiu ca oamenii vor sa primeasca din ce in ce mai putine e-mail-uri. Totusi, asta nu inseamna ca un website ar trebuie sa renunte la newsletter-e. Target-ul fiecarei afaceri este atat de ramificat, incat sigur o parte dintre clienti reactioneaza inca pozitiv la primirea unui newsletter care promoveaza lucruri de care au nevoie. Insa, in urma crearii unei aplicatii mobile, comunicarea intre vanzator si client atinge un nou nivel.

Notificarile trimise de o aplicatie se dovedesc a fi parte dintr-o strategie de promovare de succes. In vreme ce e-mail-urile ajung sa fie cel mai des ignorate sau amanate, o notificare transmite un mesaj cert pe care orice utilizator il vede instantaneu.

Notificarile de tip push apar pe ecranul utilizatorului care a instalat aplicatia ta asemeni unui SMS. Mesajul tau promotional va fi cu siguranta citit. Trebuie insa intocmita o metoda echilibrata, care sa nu determine clientul sa inteleaga ca strategia ta este invaziva. In aceasta privinta, se impune mai multa atentie catre aplicatiile pentru Android, pentru care notificarile unei aplicatii sunt acceptate automat.

Crearea unei aplicatii Android are in ziua de azi caracteristici noi si moderne care pot fi integrate in diverse site-uri sau program. Este vorba despre sisteme de inteligenta artificiala (invatare automata) care folosesc modele de retele neuronale care au „invatat” sau pot „invata” in cloud.

In cazul iOS, utilizatorul alege sa bifeze sau nu daca vrea sa primeasca notificari atunci cand instaleaza aplicatia.

4. Identificarea precisa a publicului tinta prin intermediul aplicatiei mobile

Un aspect stringent pus in legatura cu subiectul de dezvoltare aplicatii mobile este ca utilizatorii nu se vor obosi niciodata sa instaleze o aplicatie care faciliteaza servicii sau produse de care nu au nevoie. Prin intermediul unei aplicatii mobile, cel care detine afacerea ajunge sa creeze o conexiune stabila doar cu cei care fac parte din publicul tinta.

Legatura creata astfel cu publicul tinta duce ulterior la un proces complex de optimizare in ceea ce priveste strategia de marketing. Nevoile publicului devin astfel usor de identificat, iar omul de business capata incredere in modul in care-si elaboreaza planurile, fiindca acestea corespund in totalitate unui segment relevant.

Oferim si servicii de web development prim intermediul arhitectilor nostri. Un Java architect cu experienta din Romania poate stabili de ce are nevoie o companie in ceea ce priveste dezvoltarea de software. Acesta este responsabil cu a-si ajuta echipa sa duca la bun sfarsit orice proiect. Daca aveti o idee pe care doriti sa o puneti in practica, specialistii nostri va stau la dispozitie.

5. Mai multe sanse de a conduce competitia datorita datelor furnizate prin aplicatii mobile

Dupa crearea unei aplicatii mobile, conducatorul unei afaceri capata un inteles mult mai vast asupra notiunilor de competitivitate. Avand acces la date concrete si stastici, afla cu exactitate care este pozitia sa.

De asemenea, din pozitia de lider al unei afaceri, poti deveni chiar utilizatorul aplicatiilor dezvoltate de competitori. Astfel, identifici cu usurinta elementele care ar putea face ca serviciile sau produsele tale sa capete o prezentare unica. Vei descoperi ce anume lipseste la competitorii tai, cum functioneaza campaniile lor de promovare si vei avea grija sa implementezi imbunatarile in noua ta imagine. In acest fel, te vei bucura de popularitate in vreme ce clientii tai iti vor promova natural aplicatia, prin viu grai, datorita satisfactiei primite.

Aplicatiile mobile reprezinta cu siguranta un fenomen al prezentului, in care includem si trecutul recent. In ceea ce tine de viitor, se preconizeaza o intensificare a acestui fenomen. Vor si mai multe aplicatii mobile, implicit mai multe surse de castig pentru liderii de afaceri. Pentru cei din urma, statisticile aferente utilizarii de aplicatii mobile se arata avantajoase:

  • Exista peste 5 milioane de aplicatii mobile disponibile pentru descarcare pe App Store si Google Play, fapt care defineste un nou tip de piata ce poate fi explorat in modalitati unice;
  • Un utilizator de rand foloseste in medie 30 de aplicatii mobile diferite pe parcursul unei luni;
  • In randul persoanelor nascute dupa anii ’80, s-a constatat ca 21% dintre utilizatori deschid o aplicatie mobila de aproximativ 50 de ori pe zi;
  • De asemenea, 49% dintre utilizatorii de smartphone deschid o aplicatie de aproximativ 11 ori pe zi;
  • Un procent de 57% din utilizarea de continut media digital provine din folosirea aplicatiilor mobile. 

La ora actuala este dificil sa numim o afacere care n-ar avea niciun beneficiu dupa ce ar lansa o aplicatie mobila. Asteptam un semn de la tine daca vrei sa beneficiezi de experienta indelungata a echipei noastre in crearea de aplicatii mobileContacteaza-ne ca sa afli mai multe informatii.

Va pueti baza pe noi si pentru serivicii de backend si frontend development. Obiectivul unui frontend developer in proiectarea unui site in Romania este de a se asigura ca atunci cand utilizatorii deschid site-ul vad informatiile intr-un format usor de citit si relevant. Acest lucru este si mai complicat de faptul ca utilizatorii folosesc acum o mare varietate de dispozitive cu dimensiuni si rezolutii diferite ale ecranului, fortand astfel designerul sa ia in considerare aceste aspecte.