Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Dezvoltarea unei aplicatii mobile pentru Windows Phone

Dezvoltarea unei aplicatii mobile pentru Windows Phone

Chiar daca procentul de utilizatori Windows Phone este inferior celor care detin Android sau iOS, dispozitivele mobile de la Microsoft inca sunt folosite. Dezvoltarea unei aplicatii mobile pentru Windows Phone ca o alegere exclusiva nu este fezabila. Vedem in randurile urmatoare ce fel de solutii avem pentru utilizatorii telefoanelor cu Windows, dar si pentru clientii nostri care au nevoie de aplicatii.

Desi sfarsitul Windows Phone a fost consemnat, multi antreprenori care au nevoie de crearea aplicatiilor mobile conectate la domeniul lor de activitate se intreaba daca e sau nu necesar ca aplicatiile lor sa poata fi folosite si de cei care detin Windows Phone.

In 2017 Microsoft a anuntat ca nu mai are de gand sa dezvolte hardware si functionalitati pentru Windows phone, iar de la sfarsitul lui 2019 nu se vor mai produce actualizari pentru aplicatii si proceduri de securitate. Astfel, utilizatorii sunt indreptati catre Android sau iOS.

Crearea unei aplicatii Android este disponibila pentru folosirea pe telefoane mobile pentru o varietate de afaceri care doresc sa-si tina utilizatorii la curent cu o platforma usor accesibila. Pentru a beneficia de acest serviciu, nu trebuie decat sa iei legatura cu specialistii nostri care iti vor prezenta toate solutiile noastre.

Crearea unei aplicatii mobile Android poate fi o solutie pentru Windows Phone?

Atunci cand clientii ne contacteaza si intreaba despre dezvoltarea aplicatiilor mobile care sa fie compatibile cu Windows Phone, varianta de raspuns e similara cu declaratia Mircosoft: Android sau iOS, noi adaugam si varianta aplicatiilor hibride, pentru ambele sisteme. De exemplu, un utilizator de Windows Phone poate rula aplicatii Android, insa pentru asta sunt necesare cateva proceduri. Iata ce trebuie sa faca utilizatorul:

  1. Sa seteze telefonul pentru “developers mode” si sa activeze functia “device descovery” pentru a imperechea mobilul cu calculatorul;
  2. Sa descarce programul Android SDK si sa conecteze telefonul mobil la desktop printr-un cablu USB;
  3. Sa introduca pe desktop o scurta serie de comenzi in Command Prompt precum „wconnect.exe” pentru a face modificari in registrul Android SDK;
  4. Dupa parcurgerea unor astfel de pasi, o aplicatie mobila Android poate fi instalata pe orice telefon care ruleaza cu Windows.

Un nou serviciu oferit de specialistii nostri este cel de backend development. In Romania, un backend developer creeaza si supravegheaza programele de testare pentru a optimiza interfata si experienta utilizatorului, asigurand afisarea optima pe diferite browsere si dispozitive. Odata ce un site web este in functiune si in timpul actualizarilor si editarilor, dezvoltatorul trebuie sa evalueze performanta si scalabilitatea acestuia, ajustand codul dupa cum este necesar.


Se poate transforma un Windows Phone in Android?


In principiu, cele mai multe telefoane mobile cu Windows Phone pot fi convertite la Android, mai ales daca vorbim despre Windows 8. Pentru asta e nevoie de un custom ROM, dar si de cunostinte solide de hardware si software pentru a nu produce defectiuni. Schimbarea sistemului de operare al unui telefon este posibila din punct de vedere tehnic, dar functionarea optima nu poate fi 100% garantata.

Ceea ce poate face echipa noastra de dezvoltare aplicatii mobile ca sa ajute clientii atunci cand au probleme de compatibilitate cu sistemele de operare ale telefoanelor mobile este portarea de la un tip de aplicatie la alta. Totusi, clientul trebuie sa stie ca transformarea unei aplicatii Android in aplicatie Windows Phone poate implica cateva complicatii, care diminueaza calitatea experientei utilizatorului.

Cat timp mai pot folosi utilizatorii aplicatii Windows Phone

Dincolo de chestiunile legate de dezvoltarea aplicatiilor mobile, cei mai multi dintre noi avem curiozitatea de a afla cum se termina capitolul Windows Phone, asta daca Microsoft nu va mai face un anunt surpriza. Incercand sa anticipam cata vreme vom mai auzi despre Windows Phone si aplicatiile acestuia de-aici incolo, iata ce stim pana acum:

  • In 2017, Microsoft a declarat ca platforma pentru mobile OS nu mai era o prioritate pentru companie, iar telul principal se indrepta catre indepartarea bug-urilor si catre patch-urile de securitate;
  • Dupa ce Microsoft a renuntat sa mai puna la dispozitie update-uri de Windows 10 pentru telefoanele mobile, decembrie 2019 va marca si incetarea actualizarilor de securitate;
  • Pana in martie 2020, utilizatorii pot sa-si faca copii de siguranta la aplicatiile necesare, insa nimeni nu promite ca acestea vor functiona corespunzator;
  • De cand a lansat Lumia 650 in 2016, Microsoft nu a mai introdus pe piata niciun telefon mobil.

Tehnologia mobila oferita de gigantul Microsoft nu a bifat nici pe departe succesul si popularitatea solutiilor pentru desktop, insa orice brand important are proprii adepti care se dedica acestuia chiar si in momente mai delicate. Situatia celor care prefera telefoanele care functioneaza cu Windows in ciuda tuturor vestilor nu face exceptie. Exista in continuare impatimiti ai designului simplu de Windows pentru mobil (in special Lumia) care cauta sa-si cumpere astfel de telefoane chiar daca nu mai sunt disponibile la marii retalieri. Apar intotdeauna variante ca Amazon sau E-bay care le pot satisfice dorintele. Intrebarea fireasca aici este cum pot acesti utilizatori sa tina pasul cu vremurile curente si sa se folosesca de crearea aplicatiilor mobile noi pentru necesitati sau divertisment.

Programatorii nostri au cateva solutii prin care o aplicatie hibrida poate fi integrata cu succes intr-un Windows Phone, in aceeasi masura in care functioneaza optim si pe Android sau iOS. Astfel, daca ai nevoie de o aplicatie disponibila pentru toate tipurile de utilizatori ai telefoanelor mobile, cazul Windows Phone inceteaza a mai fi o problema. 

Echipa noastra va aduna cu atentie si va analiza cerintele pentru aplicatia ta. Vom dezvolta cadre de lucru pentru a identifica problemele si a eficientiza functionalitatea. Designerii nostri vor crea un design modern si usor de utilizat pentru aplicatie in timp ce un Java architect se va asigura ca procesul din spatele etapelor de creatie este impecabil.

Poate un Windows Phone sa acceseze Google Play?

Prin metode neoficiale, un Windows Phone poate avea acces la platforma aplicatiilor Android, Google Play. Odata cu Windows 10, creatorii de aplicatii mobile au putut sa porteze mult mai usor aplicatii Android si iOS catre Windows. In 2015, cineva suficient de dedicat tehnologiilor mobile a reusit sa creeze o solutie prin care anumite telefoane cu Windows sa aiba acces la Google Play. Conditia era ca acestea sa fi fost actualizate la Windows 10. In lista telefoanelor care permiteau folosirea Google Play erau: Lumia 435, Lumia 635, Lumia 730, Lumia 820, Lumia 830, Lumia 920, Lumia 925, Lumia 928, Lumia Icon, Lumia 930 si Lumia 1520.

Solutiile pentru accesarea Google Play de catre acele telefoane Lumia a fost temporara. Creatorul a facut publice metodele de realizare a acestei legaturi pe forumul platformei dezvoltatorilor de aplicatii mobile XDA developers, insa proiectul sau nu a rezistat pana la sfarsitul anului 2015.

Crearea de aplicatii mobile pentru Windows este incepand cu 2019 lipsita de fundament. Echipa noastra are posibilitatea de a face aplicatii pentru toate sistemele de operare pentru telefoane mobile, inclusiv Windows Phone. Recomandarea noastra e sa iti indrepti resursele catre principalele platforme, Android sau iOS. Ne poti contacta oricand pentru mai multe informatii sau pentru initierea unui proiect de aplicatie mobila.