Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Design grafic pentru aplicatiile mobile

Design grafic pentru aplicatiile mobile

Echipa noastra cerceteaza in mod continuu toate posibilitatile existente pentru crearea designului grafic de aplicatii mobile, conform celor mai ridicate standarde. Aceasta tendinta de autodepasire este mai mult decat fireasca avand in vedere cate companii investesc in dezvoltarea aplicatiilor mobile pentru a facilita clientilor proceduri de achizitionare a produselor sau de utilizare a anumitor servicii. Sa vedem cum ajungem la designul grafic potrivit pentru fiecare client in parte.

Pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile, oferim design complet, gata de implementare

Cei mai multi clienti ne aleg sa lucram atat la programarea aplicatiei mobile, cat si la partea de design. Totusi, poti fi in situatia in care ai deja pe cineva care sa-ti asigure infrastructura si iti mai trebuie doar designul.

Indiferent de ce parte te afli, toate fisierele grafice pe care le cream sunt livrate intr-o forma care poate fi implementata imediat, fara alte costuri. Bazandu-ne pe informatiile pe care le primim de la tine si pe cercetarea domeniului tau de activitate, cream un design care se muleaza cu exactitate pe dispozitivele asociate target-ului.

Dezvoltatorii nostri au in spate experienta relevanta in mai multe domenii, printre care si crearea de aplicatii Android si ofera solutii integrate oricarei afaceri. Va puteti baza pe noi si pentru alte solutii, precum cele de design grafic si de dezvoltare a altor programe care impreuna vor raspunde tuturor nevoilor unei afaceri online.


Design simplu si usor de retinut

Crearea aplicatiilor mobile se bazeaza extraordinar de mult pe principiile designului minimalist. Avem nevoie sa cream un design simplu care sa ramana totusi in amintirea utilizatorului. Sa vedem o scurta serie de explicatii pentru care interfetele curate si simple au un success rasunator.

 1. Oferind utilizatorilor o interfata intuitiva si un design simplu, le vei oferi si satisfactie in egala masura, iar brandul tau va fi vazut intr-o lumina pozitiva.
 2. Principiile de creare a unei navigari usoare in aplicatia mobila si designul minimalist sunt esentiale pentru a face target-ul sa aiba incredere in serviciile tale de relatii cu clientii.
 3. Utilizatorii nu cauta o expozitie de arta atunci cand folosesc o aplicatie mobila, ci sa-si acopere necesitatile rapid si fara erori.
 4. Designul simplu este cea mai buna metoda in dezvoltarea aplicatiilor mobile pentru a crea utilizatorilor obiceiuri de cumparare si pentru a accelera astfel de actiuni.

Design intuitiv creat pentru a impresiona


Ai intotdeauna la dispozitie alternativa de a merge mai departe de aspectul clasic al unei aplicatii mobile si, pastrand legile care genereaza layout-uri intuitive, sa te folosesti de cateva elemente grafice menite sa impresioneze utilizatorul. Fonturile folosite, formele din iconite, dar si sunetele asociate anumitor actiuni sunt factorii care garanteaza o afisare perfecta a aplicatiei mobile si care influenteaza utilizatorii de astazi sa folosesca aplicatia cat mai des.


Design special cu structura clasica

Exista anumite afaceri care se preteaza la prezentari mai creative. Pentru ramurile care implica inovatia in produsele promovate si serviciile oferite, dezvoltarea aplicatiilor mobile porneste de la zero. Astfel designerii creeaza interfete speciale, insa pornesc de la o structura clasica ce ii permite utilizatorului sa inteleaga cat mai simplu mediul pe care il foloseste.

La crearea acestor aplicatii mobile sunt concepute prototipuri unice si se recurge la experimente inedite de imbinare a formelor, culorilor si functionalitatilor. Efectul resimtit de utilizator in acest caz este o imbinare de uimire si familiaritate.

Dezvoltatorii nostri alaturi de un Java architect epxerimentat se vor asigura ca este respectata functionalitatea aplicatiei in fiecare etapa a procesului de dezvoltare. Echipa noastra va detecta bug-uri si va remedia orice erori tehnice care ar putea exista. Suntem aici si pentru a va oferi servicii de intretinere pentru orice probleme care pot aparea mai tarziu.

Ce elemente de design sunt importante la crearea aplicatiilor mobile?

De la logoul aplicatiei, pana la designul iconitelor, butoanelor, fundalurilor, elementelor grafice, ecranelor de intampinare etc. exista o intreaga disciplina prin care aspectul vizual al aplicatiilor mobile nu este lasat la intamplare.

Din contra, toate aceste detalii au nevoie de rigurozitate in elaborare, pentru a determina utilizatorii sa acorde atentie maxima produselor tale si sa achizitioneze fara a sta prea mult pe ganduri. Hai sa vedem cateva elemente cruciale din layout-ul unei aplicatii mobile native sau hibride, care au acelasi grad de importanta atat pentru Android, cat si pentru iOS.

 • Bara de navigare – o folosim pentru branding, titluri, navigare, dar ii putem atribui si actiuni; este un element de design extrem de important avand in vedere ca apare in partea de sus a ecranului si asigura utilizatorilor un aspect familiar, intuitiv, asa cum urmaresc dezvoltatorii aplicatiilor mobile.
 • Navigare in partea superioara si control segmentat – astfel de elemente impart latimea ecranului in segmente egale si contin iconite, text sau ambele.
 • Bara de navigare din aria inferioara – aceasta permite utilizatorului sa treaca rapid dintr-o sectiune a aplicatiei in alta si are de obicei intre 3 si 5 destinatii, care pot creste pe masura ce ecranul dispozitivului este mai mare;
 • Ferestre de dialog – acestea prezinta mesaje importante pentru promovarea produselor tale si rolul lor este sa ceara o decizie sau o reactie din partea utilizatorului; ele contin un titlu, un mesaj (optional) si unul sau mai multe butoane;
 • Ferestre modale full screen – acestea sunt ideale pentru momentele in care utilizatorul trebuie sa foloseasca tastatura; astfel, ferestrele apar pe intreg ecranul si vin de obicei cu doua butoane, unul de confirmare si altul de anulare;
 • Butoane Call to Action – se numesc butoane floating action la Android si butoane call to action la iOS si reprezinta functia primara a unui ecran, care determina utilizatorul sa faca o actiune constructiva, de la crearea unui document, explorarea altor functii, cumpararea unui produs si abonarea la un serviciu, pana la distribuirea continutului pe alte platforme.
 • Acestea sunt doar cateva dintre elementele primordiale in dezvoltarea unei aplicatii mobile. Daca te intrebi de ce trebuie sa luam atatia factori in calcul cand vine vorba despre conceperea designului pentru o aplicatie mobila, raspunsul este ca vrem ca ceea ce facem sa creasca valoarea afacerii tale. Aplicatiile mobile sunt cu siguranta o solutie eficienta de promovare in timpurile noastre, insa, ca-n orice proces, avem nevoie de perfectionare. Iata ce stim pana acum din studiile efectuate de Statista
 • In 2017, aplicatiile mobile destinate afacerilor de pretutindeni au generat venituri in valoare de 88 de miliarde de dolari;
 • Pentru anul 2020, se estimeaza ca totalul veniturilor acumulate prin intermediul aplicatiilor mobile va atinge suma de 189 de miliarde dolari;
 • Totusi, in 2019 s-a constat ca 25% dintre toate aplicatiile mobile descarcate au fost folosite doar o data; de aceea, munca designerilor si a celor care creaza intreg conceptul de branding pentru o aplicatie mobile este supusa constant la practici de perfectionare, care sa diminueze considerabil acest procent;
 • Aproximativ 57% din aplicatiile mobile sunt dezinstalate dupa 30 de zile, ceea ce ne facem sa credem ca arhitectura lor are nevoie de imbunatatiri solide, precum si strategiile de marketing integrate in aplicatie.

Nu ne place sa stam pe loc, asa ca ne ocupam cu entuziasm de crearea aplicatiilor mobile, fie pentru Android si iOS, fie pentru ambele, chiar si pentru Windows phone in cazul cererilor speciale. Contacteaza-ne fara ezitari cand ai nevoie de noi.