Crearea unui website sau a unei aplicatii mobile sau pentru desktop are la baza arhitectura softului folosit pentru realizarea sa. Cunosut mai degraba ca software architecture, acesta acopera structurile fundamentale a unui sistem software si meseria de a crea astfel de structuri si sisteme.
Structura este impartita in mai multe componente printre care si cea de software architecture design, iar dezvoltaorii nostri se bazeaza pe elementele acestora pentru a realiza aplicatii care sa raspunda tuturor nevoilor utilizatorilor.
Mai jos poti afla cum ii ajuta aceste elemente ale arhitecturii pe software developer-ii nostri din Romania sa creeze website-uri si aplicatii pentru firme si nu numai. Specialistii nostri in software architecture in Cluj iti stau la dispozitie daca esti din aceasta zona.
Concentrandu-se pe arhitectura site-ului, scripting, si codul de constructii care comunica intre baza de date a site-ului si browser-ul utilizatorului, toate parte din sarcinile unui dezvoltator backend. Acesta mai are in vedere si ca integritatea datelor trebuie sa fie garantata.
Desi nu pare, exista cateva diferente intre front-end developeri si dezvoltatorii back-end, cei din urma oferind servicii de partea serverului, cum ar fi stocarea datelor, securitatea, performanta site-ului sau alte componente de partea serverului ale unui site web sau ale unei aplicatii. Primii se ocupa de ceea ce vede utilizatorul pe ecran.
Sumar
Arhitectura unui sistem si componentele acestuia
Software architecture are la baza mai multe componente care puse cap la cap vor ajuta la crearea unui produs functional. Astfel, arhitectura presupune relatia dintre aceste structuri si felul in care ele interactioneaza in vederea obtinerii unui site sau a unei aplicatii.
La realizarea unui produs, un software architect din Cluj sau Bucuresti va avea in vedere mai multe aspecte, printre care si strategia de business care se urmareste in vederea unei implementari rapide si cu costuri cat mai mici, atributele aplicatiei sau ale site-ului, designul acestora, precum si sectorul caruia i se adreseaza.
Astfel, se poate vorbi despre software architecture si design separat, fiecare cu fazele sale.
In arhitectura softului va presupune crearea unei machete a sistemului. Aceasta are la baza un model abstract care va administra sistemul si va ajuta la stabilirea unui mecanism de comunicare si coordonare intre componentele produsului. Asadar:
- arhitectura va defini structura solutiei care va intruni toate necesitatile tehnice si operationale, precum cele care acopera peformanta si securitatea sistemului;
- ea va pleca de la o decizie complexa care va lua in calcul impactul asupra calitatii, administrarii, dar si succesul produsului finit.
Aceste decizii se vor baza pe:
- alegerea elementelor structurale si interfetele din care este realizat sistemul;
- comportamentul duce la functionarea corecta in tandem a elementelor respective;
- componenta subsistemelor care definesc structura si comportamenul elementelor folosite;
- alinierea deciziilor unui software developer din Romania cu obiectivele strategice de business.
Dupa stabilierea acestor aspecte, specialistii nostri din Cluj vor trece la software architecture design care presupune realizarea planului care descrie elementele sistemului, imbinarea si functionarea acestora.
Specialistii nostri ofera servicii de dezvoltare aplicatii de mobile si nu numai, asadar poti conta pe noi daca ai un magazin online si doresti sa lansezi si o aplicatie.
Daca aveti nevoie de crearea unei aplicatii Android, va stam la dispozitie. Aceasta este una dintre cele mai bune solutii pentru firmele de e-commerce care doresc sa ofere experiente personalizate userilor lor. Contactati-ne pentru informatii despre cum va putem ajuta cu servicii personalizate de realizare de aplicatii.
Java a fost mult timp cel mai popular limbaj de programare din lumea informatica. Desi au fost create mai multe limbi noi, popularitatea Java este inca in crestere. Java a dominat toate celelalte limbaje de programare mai mult de 20 de ani. In echipa noastra, lucreaza si un Java architect, astfel incat sa va putem oferi solutii complete de dezvoltare.
Designul arhitecturii unui sistem si componentele acestuia
Odata ce partea de software architecture a fost stabilita, se va trece la cea de design.
Planul de design presupune:
- stabilirea cerintelor sistemului, astfel incat produsul finit sa respecre cerintele utilizatorilor, pe cele de marketing, dar si ale personalului;
- stabilirea modalitatilor prin se vor implementa sarcinile de desgin, codare, integrare a functiilor si testare in vederea lansarii.
Specialistii nostri in creare de aplicatii mobile se bazeaza pe ajutorul unui software architect din Romania pentru solutii moderne de implementare a solutiilor create pentru clienti.
Legatura dintre software architecture si crearea unei aplicatii
Principalul scop al software architecture design este sa identifice toate cerintele care au impact asupra unei aplicatii. Astfel, succesul acesteia depinde in mare masura de o arhitectura bine gandita care reduce riscurile asumate de societatea care o lanseaza si solutiile tehnice propuse.
Atat in Romania, cat si in intreaga lume, arhitectura de software este un concept nou care face parte din sector software engieerning-ului si este inca limitat la cateva functii de baza.
Specialistii nostri lucreaza cu software developers din Bucuresti care pot imbina cunsotintele de inginerie cu cele de design pentru a propune soltuii adaptatea cerintelor si asteptarilor clientilor nostri. Daca esti in cautarea de solutii de software architecture in Bucuresti, nu ezita sa iei legatura cu noi.
Arhitectura unui sistem (hardware) vs. arhitectura software
Principala diferenta intre arhitectura de sistem si arhitectura software este aceea ca prima este un model abstract care descrie structura si comportamentul unui sistem. Prin comparatie, arhitectura software este o structura la nivel inalt care definește solutiile pentru a satisface cerintele tehnice si de afaceri in timp ce optimizeaza atributele de calitate ale software-ului.
Arhitectura sistemului defineste structura si comportamentul unui intreg sistem. Pe de alta parte, arhitectura software defineste solutii pentru a raspunde asteptarilor tehnice si de afaceri, concentrandu-se in acelasi timp pe atributele de calitate precum performanta, securitatea etc.
De aceea, atunci cand alegi sa lucrezi cu inginer de sistem specializat in software architecture in Romania, ii poti avea in vedere pe specialistii nostri.
Modele de software architecture utilizate in Romania si nu numai
Arhitectura software se bazeaza pe anumite modele, astfel incat in dezvoltarea unei aplicatii, se va folosi cel care se potriveste cel mai bine nevoilor si cerintelor clientului. Dintre acestea, cel mai des utilizate sunt:
- Serverless Architecture care descrie solutia de aplicatie care depinde de serviciile tertilor pentru a gestiona complexitatea serverelor si gestionarea backend-urilor;
- arhitectura condusa de evenimente care se bazeaza pe evenimentele si a comportamentul consumatorilor evenimentului, impartind sistemul in mai multe parti;
- Micro Service Architecture care presupune dezvoltarea de servicii modulare mici si independente care comunica intre ele prin intermediul API-urilor, aplicatiile web folosid cel mai des acest tip de arhitectura;
- modelul stratificat unde codurile sunt separate in straturi de subsarcini;
- modelul server-client under serverul are resursele necesare cerute de client, iar arhitectul de software va face posibila conexiunea intre cei doi;
- modelul microkernel care este alcatuit din doua componente: un sistem de baza si un modul de tip plug-in.
Dintre toate, modelul microkernel este printre cele mai apreciate, putand fi utilizat pentru diverse tipuri de aplicatii de tip web sau mobile. De asemenea, el poate fi folosit si pentru aplicatiile pe Android si iOS. Principiul care sta la baza sa consta in sistemul de baza care integreaza cele mai importante functii, in timp ce modulele plug-in il completeaza cu alte functii care pot fi personalizate.
Daca ai intrebari, unul dintre specialistii nostri in software architecture din Bucuresti te poate ghida. De asemenea, nu uita iti vom oferi informatii detaliate despre ce presupune munca noastra legata de proiectul tau.
Nu ezita sa ne contactezi pentru servicii dedicate de software architecture in Romania.
Ce limbaje de programare va folosi un arhitect de soft in Romania
Software architecture in Romania ca si in alte tari, are la baza folosirea acelorasi limbaje de programare ca in restul sectorului IT, mai ales ca un specialist poate invata mai multe asemenea limbaje.
Printre acestea se numara:
- Java;
- C++;
- C#;
- Python;
- Swift;
- Ruby.
Limbajul de programare va fi ales in functie de cerinte, precum si de ce presupune proiectul la care se lucreaza, dar si daca acesta este legat de o aplicatie sau website, in functie de modelele de mai sus.
Daca esti in cautarea unor servicii de software architecture in Cluj, colegii nostri de acolo iti stau la dispozitie.
Utilizarea aplicatiilor mobile in Romania
Partea de software architecture design joaca un rol important in felul in care arata o aplicatie mobila, iar succesul aplicatiilor este incontestabil in Romania, avand in vedere datele oferite mai jos de o revista de specialitate:
- la nivelul lui 2020 erau 15.35 milioane de utilizatori de internet;
- dintre acestia, 11 milioane foloseau aplicatii pentru retele sociale;
- majoritatea intra pe internet de pe telefoane mobile, 26.63 milioane, mai exact;
- un roman petrece in medie peste 7 ore pe zi pe internet.
Daca doresti sa lansezi o aplicatie mobila, specialistii nostri se bazeaza pe software architecture pentru a-ti oferi cele mai actuale servicii, asadar nu ezita sa ne contactezi.