Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

C# Programmer in Romania

C# Programmer in Romania

C# , pronuntat C Sharp in limba engleza, este un limbaj de programare folosit in creare de soft-uri bazate pe obiecte. Principala sa utilizare presupune dezvoltarea de aplicatii care pot fi rulate in .NET. Avantajul acestora sunt robustetea si securitatea sporite.

Mai jos, C# programmer-ul nostru din Romania va explica cu lucreaza un astfel de designer, pentru a sti daca o astfel de solutie este potrivita pentru tine si firma ta. Descopera mai jos toate serviciile oferite de back-end si front-end developerii nostri romani.

Ce presupune limbajul de programare C#?

Limabjul C# este un derivat nou, modern al C, C++, Java si JavaScript. El este orientat catre dezvoltarea de soft-uri bazate pe obiecte si componente. Mai precis rolul sau este acela de ajuta utilizatorii care creeaza si utilizeaza diverse componente de tip software.

C# ruleza pe arhitectura .NET, care este un sistem de executie virtual denumit si common language runtime (CLR) si care integreaza si seturi de biblioteci. Cel mai in masura sa explice ce presupune acest program este Java architect-ul nostru din Romania care il si foloseste. Acesta a fost creat de Microsoft la sfarsitul anilor 1990.

De asemenea, C# designerul nostru din Bucuresti poate oferi solutii personalizate care se bazeaza pe acest limbaj de programare.

Utilizari ale limbajului C#

Limbajul C# este unul dintre cele mai populare pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru desktop si web. Fiind un limbaj bazat pe C, acesta este mai apropiat de C++ si C, fiind in acelasi timp foarte similar cu Java.

C# designerii nostri din Cluj si Bucuresti il folosesc pentru:

 • dezvoltarea de programe care ruleaza pe Windows;
 • crearea de aplicatii care ruleaza pe sistemele de operare Android si iOS;
 • servicii de tip cloud;
 • dezvoltarea de jocuri pentru PC si telefoane mobile.

Acesta simplifica foarte mult munca unui programator, fiind usor de utilizat. De asemenea, este bine de avut in vedere ca de cativa ani, acesta este unul dintre cele 5 mai cautate limbaje de programare folosite la nivel mondial.

Echipa noastra este formata din specialisti din mai multe domenii, printre care se numara si C# programmer-ii din Romania, mai precis din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Dezvoltarea de aplicatii mobile cu ajutorul C#

Una dintre cele mai populare utilizari ale limbajului C# este cea de creare de aplicatii mobile. Acesta poate fi folosit pentru realizarea de aplicatii native care functioneaza foarte bine pentru sistemele de operare pentru care sunt dezvoltate. Rapide si intuitive, acestea sunt una dintre cheile spre succes pentru afaceri precum magazinele online care se adreseaza clientilor lor prin aplicatii.

C# developerii romani va stau la dispozitie cu servicii dedicate de creare de aplicatii pentru cele mai populare sisteme de operare din lume.

Te poti baza pe specialistii nostri pentru o gama variata de solutii de dezvoltare de aplicatii si chiar website-uri pentru afacera ta.

Crearea de website-uri cu ajutorul C#

Limbajul de programare C# a fost creat de catre Microsoft pentru a fi folosit in scop generic pe sistemul de operare Windows. In timp, insa, fiind un program de tip open source, acesta a inceput sa fie utilizat atat pentru crearea de website-uri, de aplicatii, dar si de jocuri. De exemplu, doua dintre cele mai populare programe disponibile pe Windows OS, si anume Paint si Microsoft Visual Studio, au la baza acest limbaj.

Una dintre principalele sale utilizari se refera la crearea de website-uri, mai ales ca este destul de simplu de folosit si are si functii asemanatoare altor limbaje populare, precum JavaScript. Firma noastra are in componenta backend developeri in Romania care foloses C# adesea pentru a crea diverse tipuri de site-uri, mai ales ca acesta le usureaza munca destul de mult.

Ce presupune crearea unui website cu ajutorul C#? Aceleasi etape cu dezvoltarea unei aplicatii mobile, insa principalele caracteristici care indeamna la utilizarea acestui limbaj sunt:

 • faptul ca este un limbaj orientat care obiecte, asadar, dinamic;
 • eficienta in utilizarea resurselor site-urilor create cu ajutorul sau;
 • posibilitatea de scalare a unui website realizat cu ajutorul sau;
 • mententanta usoara.

In timp ce dezvoltatorii nostri backend se ocupa de ce se intampla ,,in spatele’’ site-ului, este bine de stiut ca si frontend developerii nostri din Romania pot utiliza limbajul C# pentru partea de UI (User Interface).

Limbajul C# este folosit si in crearea de jocuri

Deoarece ruleaza foarte mult pe Windows, multe dintre cele mai populare jocuri sunt realizate cu ajutorul limbajului de programare C#. Acesta este usor de utilizat, comunitatea de programatori care se bazeaza pe el fiind destul de mare. Si in randul specialistilor nostri, multi dezvoltatori il utilizeaza pentru a crea atat aplicatii mobile, cat si jocuri.

Indiferent de serviciile de care aveti nevoie, va puteti consulta cu programatorii nostri, care va vor propune solutii personalizate bazate pe nevoile firmei.

Care sunt principalele avantaje si limitari ale limbajului de programare C#?

De cele mai multe ori, clientii sunt interesati de produsul final, astfel ca nu intreaba care este programul cu ajutorul caruia a fost realizat site-ul sau aplicatia. Cu toate acestea, este bine ca acestia sa cunoasca avantajele si limitarile acestora pentru a intelege anumite componente ale produselor lor, precum costurile si intretinerea acestora.

Iata, asadar, care sunt avantajele limbajului C#:

 • este foarte eficient in tot ceea ce inseamna managementul sistemului de operare pe care ruleaza, mai ales ca are functia de a colecta toate datele care nu mai sunt de interes fara interventii suplimentare;
 • costurile de menentanta ale unui site sau aplicatii realizate in C# sunt mai mici in comparatie cu ale altor programe;
 • are o librarie foarte mare de functii si clase, ceea ce inseamna ca un Java Architect roman, de exemplu, are de scris mai putin cod;
 • este unul dintre limbajele de programare care poate fi utilizat cu succes pentru MacOS;
 • este un program bine scris care reduce timpul necesar verificarii codurilor pentru acuratete si corectitudine.

Care sunt principalele limitari ale sale? Desi nu multe, acestea sunt:

 • este un limbaj mai putin flexibil decat altele, deoarece depinde intr-o masura destul de mare de ecosistemul .NET;
 • site-urile si aplicatiile realizate pe aceasta platforma pot rula mai incet;
 • desi comunitatea de programatori care il foloseste este destul de mare, odata trecut de conceptele sale de baza, functiile mai complexe sunt mai greu de asimilat.

Care sunt cele mai folosite limbaje de programare in 2023?

Conform celor mai recente statistici centralizate de revista Biz:

 • JavaScript care din 2010 a devenit unul dintre cele mai invatate limbaje de programare din lume;
 • Java, care este predecesorul lui JavaScript, fiind creat in anii 1990, dar care ramane popular;
 • C# se regaseste si el pe lista selecta a limbajelor de programare ale anului 2023, mai ales ca acum este asociat si cu programele care se bazeaza pe Inteligenta Artificiala;
 • SQL care este foarte utilizat deoarece este folosit in dezvoltarea si administrarea bazelor de date.

Pentru informatii despre cum va putem ajuta, nu ezitati sa luati legatura cu C# programmerul nostru din Romania.